Roxy Dekker onderuit, Skrillex draait Hazes en Rico bij Sticks: dit was dag 1 van Lowlands 2024

Cape Lowlands @ Lowlands 2024. Photo credit: Lotte Spek / Festileaks

De eerste dag van Lowlands 2024 knalt er gelijk goed in met een waterval aan hoogtepunten. Dit zijn de 7 opvallendste verhalen van de vrijdag, perfect om te bespreken bij je campingontbijt.

Roxy Dekker gevallen

Ze was al de grote afwezige op de line-up van Lowlands 2024: Roxy Dekker, dé hofleverancier van studentenfeesthits het afgelopen jaar. Dat dacht Coca-Cola waarschijnlijk ook, en dus boekten zij haar voor een onaangekondigd optreden in hun ‘Coke Studio’. Dat was een groot succes, zeker toen Ronnie Flex ook nog even langskwam. Er was wel één verdrietige uitglijder: de 19-jarige zangeres ging pijnlijk onderuit tijdens haar hit ‘Satisfyer’. Ze kon er zelf wel om lachen gelukkig, en plaatste beelden ervan op haar Instagram stories inclusief een foto dat alles goed gaat.

Justice

Hoe kon het ook anders: eerder deze zomer was het al met afstand de beste show van Best Kept Secret en ook op Lowlands maakt Justice enorme indruk. De mixes van hun oude met nieuwe tracks zijn fenomenaal (laat er alsjeblieft een release komen van Phantom x Neverender), de lichtshow alles verpletterend en de danszin bij Lowlanders op hun piek. Weinig mensen die na deze overweldigende anderhalf uur nog rouwig zijn om het afzeggen van originele headliner Queens of the Stone Age.

Skrillex opent met Hazes

In de categorie: die zagen we niet aankomen. Skrillex opent zijn set niet met een of andere epische dubstep intro, maar start als eerste plaat ‘Bloed, Zweet en Tranen’ van André Hazes in. Gewoon, in z’n origineel. De compleet volgepakte Bravo zingt oorverdovend hard mee met het Nederlandse lijflied, en is daarna nog meer hyped voor dit optreden dat aan alle kanten chaos ademt. Een onvergetelijk moment van deze Lowlands-editie.

Opendeurbeleid bij Jungle By Night

Aan Jungle By Night de eer om deze editie van Lowlands de Alpha te openen. Dat doen ze zoals altijd met hun dansbare funk, maar niet zoals altijd met een hele sloot aan gastartiesten. Volgende maand komt nieuwe plaat Synergy uit en zoals de titel doet verraden, is het motto daarvan: de som is groter dan de delen. Alle gastartiesten die op die plaat meedoen, zijn ook tijdens hun set op Lowlands aanwezig: Merol komt langs voor ‘Sexy Genoeg’, Spinvis voor ‘Oog om Oog’ en ook Pitou, Sef én Meral Polat doen mee. Samen staan we sterker!

Festileaks Meet-up

Een klein beetje zelfbevlekking hier dan, maar potverdikkeme wat was het weer gezellig tijdens de Festileaks Meet-up! Die meet-ups organiseren we op de meeste grote festivals, om de community die het hele jaar bijdraagt aan ons hyperpopulaire Festival Forum, aan onze Whatsapp-groepen of onze socials ook eens in het echt te ontmoeten. Een biertje en een sticker van het huis natuurlijk inbegrepen.

Teddy Swims

Wauw, wat maakt Teddy Swims een indruk op Lowlands 2024. Blijkbaar zagen veel mensen dat wel aankomen, want de Bravo staat ongekend vol. Zelfs aan de buitenzijde is nauwelijks meer een plek te vinden. Wie het lukte om erbij te zijn, zag een een overweldigende show van de Amerikaanse countrypopzanger. Bijna een uur lang weet hij te overdonderen met een dijk van een stem (en een Lowlands-shirt), waarbij een traan links of rechts niet onderdrukt kan worden. En dat allemaal met nog maar één album onder de arm: volgende keer wordt het een late Alpha spot, dat kan niet anders.

Frok in het midden

Best moeilijk om nog vers te blijven als je drie jaar op rij op Lowlands speelt. Maar het lukt Froukje zowaar, direct vanaf het begin. Ze verrast door haar entree te maken op een verhoogd podium midden in de Alpha, waar ze ‘Groter Dan Ik’ instart. Later is er nog een groots crowdsurf-moment én het debuut van een nieuwe banger met S10: ‘Ik Haat Hem Voor Jou’. Zo houdt Froukje het hele uur lang met gemak de aandacht vast van het grote Alpha-veld, zelfs voor wie de ijzersterke tracks van het nu eindelijk verschenen debuutalbum Noodzakelijk Verdriet al meerdere keren hoorde.

Rico (en de rest) bij Sticks

Het regent werkelijk gastartiesten op de eerste dag van Lowlands 2024. Zo ook bij Sticks, die aan het eind van zijn solo-set zijn maatje Rico op het podium trekt voor een reeks Opgezwolle-tracks. Ze doen ‘Gerrit’, ‘Hoedenplank’ en dan kan het helemaal niet meer op: ook Typhoon en Freez komen het podium op en de hele club is compleet. Gekkenhuis!

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Line-up
Justice
Fred again..
Goldband
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.