Donderdag voor het eerst in 16 jaar nieuwe muziek van The Cure

Daar is dan eindelijk de bevestiging: er komt na 16 jaar écht nieuw werk van The Cure aan. Aanstaande donderdag maakt de song ‘Alone’ het debuut, de eerste single van het nieuwe album Songs Of A Lost World.

Fans van The Cure hadden de hoop al bijna opgegeven. Al zo’n 10 jaar lang wordt door leden van The Cure gehint naar nieuw materiaal tijdens talloze interviews, maar puntje bij paaltje kwam het er nooit van. Maar afgelopen weken was er ineens opvallend veel activiteit: nieuwe avatars op social media, een cryptische nieuwe website en mysterieuze berichtjes naar fans. En jawel hoor, witte rook!

Op donderdag 26 september komt de track ‘Alone’ uit, onderdeel van het aankomende album Songs Of A Lost World. Alle details over het album worden donderdagavond op BBC Radio 6 bekendgemaakt: daar is ook de première van de single en schuiven Robert Smith en co. aan.

Een snippet is alvast te horen via Instagram:

Tour

Waar rook is, is vuur. En waar nieuwe releases zijn, zijn liveshows. Een rondje langs de velden van The Cure kan niet ontbreken als er nieuw materiaal is om voor te stellen. De band is met hun arsenaal aan hits altijd een graag geziene gast geweest op de grote festivals in Nederland en België.

Vooral op Rock Werchter is The Cure al sinds de jaren ’80 kind aan huis, met grofweg elke 5-6 jaar een passage. De laatste keer stamt alweer uit 2019, dus eigenlijk kunnen ze niet missen op het 50e jubileum van het festival in 2025.

Ook het adres van Pinkpop staat vermoedelijk niet al te ver in de navigatiesystemen van The Cure. Ze stonden er als headliner in 2012 en op de jubileumeditie in 2019. Volgend jaar zou een logisch vervolg zijn op de warme banden tussen de twee.