The Cure bindt de strijd aan met zwarthandel én Ticketmaster

Photo: Ben Houdijk

Robert Smith zet zich als geen ander in voor eerlijke ticketprijzen voor zijn fans. De legendarische frontman van The Cure blijft oplossingen zoeken om het hardnekkige probleem van zwarthandel tegen te gaan. Daarbij kreeg hij het ook aan de stok met Ticketmaster over te hoge servicekosten, en niet zonder resultaat!

Ticketmaster ligt de laatste tijd regelmatig onder vuur. Na de ophef rond onder andere de tour van Taylor Swift en de doorverkoop van Lowlands, ging het vorige week weer mis met de Noord-Amerikaanse tour van The Cure. En niemand minder dan Cure-frontman Robert Smith zelf ging voorop in de strijd. Op Twitter houdt hij iedereen in zijn typische stijl op de hoogte van de ontwikkelingen.

De Britse band probeert haar shows altijd betaalbaar te houden. Voor de verkoop van de nieuwe tour namen ze dan ook een aantal maatregelen. Fans moesten zich registreren in het ‘Verified Fan’ platform van Ticketmaster om zwarthandel te voorkomen.

Tickets konden niet worden overgedragen aan anderen en fans werd gevraagd om eerlijke doorverkoopsites te gebruiken, zoals Twickets. Daarnaast zou Ticketmaster zelf ook met een optie voor ‘Face Value Ticket Exchange’ komen. En van ‘dynamic pricing’ of platinum tickets moet Robert al helemaal niks hebben.

Waar Robert alleen geen rekening mee had gehouden, waren de overmatige servicekosten vanuit Ticketmaster zelf. Voor sommige fans werd de ticketprijs zelfs verdubbeld door deze bijkomende kosten. Dat kon de zanger als voorvechter van eerlijke prijzen natuurlijk niet laten gebeuren. Dus sprak hij een hartig woordje met de ticketgigant.

En dat had succes, want er werd naar Robert geluisterd. Hij wist voor elkaar te krijgen dat fans ter compensatie een klein bedrag terugbetaald krijgen.

Strijd tegen zwarthandelaren

De strijd die Robert tegen zwarthandel voert is geen makkelijke. Vice kwam met een artikel waarin ze uitleggen dat zelfs als artiesten doorverkoop reguleren, de zwarthandelaren steeds weer nieuwe manieren vinden. Zo verkopen ze tegenwoordig zelfs volledige Ticketmaster-accounts. Robert geeft op Twitter in ieder geval aan dat hij het artikel gelezen en besproken heeft. En dat doorverkoop voor de originele prijs op Ticketmaster deze vrijdag mogelijk is.

The Cure

De iconische formatie van Robert Smith is na ruim veertig jaar nog volop actief. Zoals verwacht brengen de heren hun ‘Shows Of A Lost World’ dit jaar naar Amerika, na een succesvolle Europese tour afgelopen najaar. Zien wij de band in 2024 weer terug op de festivals? Hopelijk dan met het nieuwe album Songs Of A Lost World op zak.