Fyre Festival plant nieuwe editie; tickets al verkocht

Fyre Festival - Foto: Reddit (u/Here_Comes_the_Kingz)
Foto: Reddit (u/Here_Comes_the_Kingz)

Nadat organisator Billy McFarland werd veroordeeld voor fraude voor de eerste editie van Fyre Festival, probeert hij het festival in 2024 een doorstart te geven. Waar en wanneer is niet bekend, maar tickets zijn al verkocht.

Billy McFarland geeft zijn dromen niet graag op. In een interview met de Wall Street Journal zegt hij dat er al tickets voor Fyre Festival II zijn verkocht. Waar en wanneer het festival dan precies plaats zou vinden is onduidelijk: McFarland heeft het antwoord nog niet, ook heeft hij de lineup nog niet klaar. Hij zou echter al een jaar bezig zijn met de organisatie ervan.

Een kleine terugblik naar 2017, toen een groep hoopvolle festivalgangers met hun gouden ticket in handen het vliegtuig instapte naar Fyre Festival. Wat ze daar aantroffen was niet meer dan een kaal terrein met noodtenten en treurige catering. Headliners Blink-182 en Migos zegden af en organisator Billy McFarland trok uiteindelijk de stekker uit het festival. Billy werd veroordeeld voor fraude en spendeerde vier jaar in de gevangenis.

Snel nadat McFarland weer op vrije voeten kwam, begon hij met het plannen van Fyre Festival II. In april 2023 kondigde hij de terugkeer al aan. Meer dan een jaar later zijn de tickets verkocht voor de twee editie, en deze zijn niet goedkoop. De duurste tickets voor het festival kosten $7999 de goedkoopste zijn $499.