Geflopt Fyre Festival maakt datum en locatie tweede editie bekend

Fyre Festival - Foto: Reddit (u/Here_Comes_the_Kingz)
Foto: Reddit (u/Here_Comes_the_Kingz)

De eerste editie van Fyre Festival flopte fataal. Wat een influencerdroom moest zijn bleek een nachtmerrie in de Bahama’s. Nu lijkt er toch een tweede editie van de grond te komen.

De organisator van het Fyre Festival, Billy McFarland, lijkt vastbesloten om een tweede editie van het festival van de grond te krijgen. McFarland maakt nu bekend dat de tweede editie plaatsvindt van 25 tot en met 28 april 2025. De tweede editie van het festival gaat plaatsvinden op twee verschillende Caribische eilanden. McFarland, die na het organiseren van de eerste editie vier jaar vastzat voor fraude, is ervan overtuigd dat de tweede editie een groot succes gaat worden. Er is nog geen line-up bekend voor Fyre Festival II, wel kan je je inschrijven voor tickets.

Waarom flopte Fyre Festival in 2017?

In 2017 wilde McFarland een luxe festival op een tropisch eiland opzetten. Van buitenaf leek alles goed geregeld, met een volle line-up bestaande uit artiesten als Blink-182 en Migos. Daarnaast werden festivalgangers overgehaald door extreem goed geproduceerde promotiefilmpjes met modellen als Bella Hadid en Hailey Bieber als promoters van het festival. Tickets van de eerste editie gingen voor torenhoge prijzen over de toonbank; voor een VIP ticket betaalde je maar liefst €25.000.

Toen festivalgangers aankwamen op het eiland bleek het festivalterrein echter een chaos. Festivalgangers moesten verblijven in noodtenten, het terrein was niet af en binnen no-time zeiden alle acts af. Na de mislukking van Fyre Festival I, werd Billy McFarland veroordeeld voor vier jaar gevangenisstraf. McFarland is nu twee jaar op vrije voeten en hoopt dat de tweede versie van Fyre Festival een groot succes gaat worden.