Liam Gallagher en Fontaines D.C. ruziën over Oasis-reunie

Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Liam Gallagher heeft op X een sneer aan Fontaines D.C. uitgedeeld, nadat zij lieten weten niet zo onder de indruk te zijn van de aanstaande reünie van Oasis. Eerder waren er nog geruchten over het mogelijk verzorgen van het voorprogramma.

Het gekibbel heeft een lokale oorzaak. Studio Brussel had namelijk een interview met Fontaines D.C., en vroeg hen of ze ook zo enthousiast werden van de aangekondigde Oasis-reünie. De reactie van gitarist Carlos O’Connell was ondubbelzinnig: “I couldn’t really give a shit, to be honest”.

Bassist Conor Deegan voegde daaraan toe: “I’m not excited about it either, to be honest. I feel like we get caught in the last era – like the ’10s – and into such a nostalgic thing that we’re forgetting to make new things.”

“I feel like what we were wanting to do with this record [Romance] anyway was to look into the future and make new things… So for Oasis to reform at this moment for us is really annoying.”

Little spunkbubbles

Liam Gallagher kwam het interview ook onder ogen, en die had zoals vaker een avondje op X met kriebelende vingers. Als reactie op een fan die vroeg of Fontaines D.C. een optie is als voorprogramma tijdens de Oasis-tour: “Fuck them little spunkbubbles I’ve seen better dressed ROADIES.”

In een latere tweet zei hij ook nog: “They look like a shit EMF”. (EMF was een Britse altrockband die in 1990 hun enige hit scoorde met ‘Unbelievable’.)

Voorprogramma

Ondanks dat er een aantal geruchten over rondgingen, lijkt het daarmee niet erg waarschijnlijk dat Fontaines D.C. inderdaad het voorprogramma van Oasis gaat doen volgend jaar. Ze hebben het gelukkig druk zat: ze doen een grote eigen show in Finsbury Park in Londen begin juli, en Best Kept Secret probeert ze binnen te hengelen als headliner voor 2025.