Advertisement

11 tourende headliners die nog shows in de Benelux kunnen aankondigen

Er zijn dit jaar weer veel grootse acts te zien in de Benelux. Tóch zijn er nog altijd headliners met Europese data op het het programma, die nog géén doorkomst in Nederland, België of Luxemburg hebben aangekondigd.

Grote kans dat een deel van deze kleppers nog een doorkomst in de Benelux gaat aankondigen. Wij zetten de meest interessante namen voor je op een rijtje.

SZA

De R&B-ster overrompelde Amsterdam afgelopen jaar nog met een bombastische show. Dit jaar staat ze onder andere op festivals in Frankrijk, Portugal en Spanje. De Benelux moet het voorlopig nog stellen zonder doorkomst. SZA trad überhaupt nog nooit op in België. Hoog tijd dus om daar verandering in te brengen.

Photo: Neil Krug

Lana del Rey

Lana Del Rey staat aankomende zomer bovenaan het affiche van Spaanse, Italiaanse, Franse en Britse festivals. En je raadt het al, een doorkomst op de Benelux vinden we nog niet in haar tourschema. Vorig jaar stond ze nog in de Amsterdamse Ziggo Dome. De laatste Belgische doorkomst dateert alweer van 2018. Mocht er nog een doorkomst in de Benelux bijkomen, dan lijkt België dus het meest logisch.

Charli XCX

Ook de Britse Charli XCX is komende zomer op tour, maar voorlopig nog niet in de Benelux. De laatste doorkomst dateert zelfs alweer van 2019. Ook brengt ze binnenkort weer nieuw werk uit, de naam van de single is alvast bekend gemaakt: ‘Von dutch’. Is dit het teken dat we haar dit jaar weer eens in Nederland mogen verwelkomen?

Liam Gallagher

Liam Gallagher, voormalig frontman van Oasis, is deze zomer weer live te aanschouwen. Zo organiseert hij zijn eigen festival op Malta, en geeft hij aan dit jaar op Glastonbury 2024 te zien is. Komen hier nog Nederlandse of Belgische data bij?

Noel Gallagher

Noel Gallagher, voormalig gitarist van Oasis tourt deze zomer met zijn High Flying Birds. Voorlopig heeft hij alleen nog data in de UK aangekondigd.

A$AP Rocky

De Amerikaanse rapper staat deze zomer als we de geruchten mogelijk geloven op het Franse Cabaret Vert 2024. High Vis maakte zijn aanwezigheid per ongeluk bekend. De doorkomst is nog niet officieel door het festival bevestigd. Mocht A$AP Rocky inderdaad naar Frankrijk afreizen, dan is een doorkomst in Nederland en óf België niet ver weg.

Arcade Fire

Arcade Fire was jarenlang te vinden op de grootste Europese festivals. Tot in 2022 zanger Win Butler werd beschuldigd van seksueel misbruik. Boekingen bleven dan ook uit, wel stond de band in 2022 in zowel Nederland als België met een concertshow. Dit jaar staat de band bovenaan het affiche van het Portugese NOS Alive 2024 en het Spaanse Bilbao BKK Live 2024. Wellicht komen daar nog meer Europese data bij.

Photo credit: Femke Valks / Festileaks

Pearl Jam

Onlangs kondigde Pearl Jam haar Europese tour aan. De heren zijn in het kader van het nieuwe album Dark Matter onder andere te horen in Spanje, Portugal, Duitsland en de UK. Het voorlopige tourschema biedt nog volop ruimte voor data in de Benelux.

The Killers

The Killers zijn vaak op tour, zo ook dit jaar. De Europese tour begint 12 juni in Ierland, en eindigt voorlopig na een hele lading UK data in Spanje. Een maand later staan ze in Las Vegas, tot die tijd is er nog genoeg ruimte voor enkele Europese shows zou je zeggen.

Kings of Leon

Kings of Leon beginnen de tour dit jaar in Zuid-Amerika. Op 23 maart staan de heren op Lollapalooza Brazil 2024, om vervolgens 20 juni de tour in de UK te vervolgen. Momenteel strekt de Europese tour tot en met 19 juli wanneer ze in Duitsland te vinden zijn. Dit deel van de tour lijkt redelijk vol. Ervoor of erna heeft de band echter nog voldoende ruimte voor een doorkomst in de Benelux.

Photo: Jack Bridgland

Blink-182 is terug van nooit helemaal weggeweest. Dit jaar treden ze op in Oceanië, Zuid-Amerika, Noord-Amerika én Europa. Vrijdag 23 augustus begint het Europese deel van de tour met een doorkomst op Reading Festival 2024. De voorlopig laatste Europese datum in 2024 is vrijdag 30 augustus, in Glasgow. Dit is ook direct de laatste tourdatum van het voorlopige tourschema. Vorig jaar traden ze nog op in Nederland én België. Niet ideaal voor de kansen op een doorkomst dit jaar, maar je weet het nooit.

metallica band
Photo credit: Ross Halfin

Afvallers

Een aantal andere grote acts kunnen we helaas uitsluiten. Zo is Metallica deze zomer vrijwel overal in Europa te vinden, maar niet in de Benelux. Even leek een doorkomst op bijvoorbeeld Graspop 2024 er nog in te zitten: er werd in een bijzin bij een aankondiging vertelt dat er nog twee data bij de tour komen. Deze zijn inmiddels gevuld, met het Franse Hellfest 2024 en het Oostenrijke Racino Rocks 2024.

Oók Adele is deze zomer eindelijk weer eens op het Europese vasteland te aanschouwen. In augustus staat ze liefst tienmaal in München. Even waren daar geruchten op een Nederlandse doorkomst op Lowlands 2024. Dat dit natuurlijk niet gaat gebeuren kan je van ver zien aankomen. Ook een andere doorkomst in de Benelux is uitgesloten: de concerten in München zijn de enige in Europa in 2024, en dus hartstikke exclusief.