Linkin Park bevestigt reünie: nieuwe zangeres, nieuwe muziek én tour aangekondigd

Photo: James Minchin III

Na wekenlang kijken naar een aftelklok (die later weer een optelklok werd) en de nodige geruchten is het hoge woord eruit: Linkin Park komt met een nieuw album en gaat weer op tournee. Dit gaat de band doen met zangeres Emily Armstrong, bekend van Dead Sara. Zij mag de schoenen van de in 2017 overleden Chester Bennington gaan vullen.

De afgelopen weken keken we met z’n allen naar een mysterieuze klok op de website van Linkin Park. Toen de aftelklok op 28 augustus eindelijk de 00:00:00 bereikte, telde de klok weer op richting 100:00:00, tot grote ergernis van sommige fans.

De rockgroep was na het tributeconcert voor hun overleden bandmaat Chester Bennington logischerwijs inactief. Daar komt nu verandering in: de band komt dit jaar nog bij elkaar voor een album en een tournee. Het album From Zero komt op 15 november uit. De eerste single ‘The Emptiness Machine’ is nu te beluisteren. Dit werd bekendgemaakt tijdens een speciaal opgenomen livestream waarin ook de nieuwe zangeres werd gepresenteerd.

Na de nodige geruchten is Emily Armstrong, frontvrouw van Dead Sara, bekendgemaakt om voortaan Bennington’s partijen op zich te nemen. De band zal deze keuze ongetwijfeld verder toelichten in een nog te verschijnen interview met Zane Lowe.

Live 2024/2025

De eerste shows van de From Zero World Tour zijn reeds bekend, de tour brengt de groep – dit jaar nog! – onder andere langs Los Angeles, New York, Hamburg, London, Seoul en Bogota.

Zien we het nieuwe Linkin Park straks terug op Pinkpop 2025? Rock Werchter 2025? Of misschien zelfs Graspop 2025? Wij kunnen niet wachten tot de overige aankondigingen!