Nieuw gerucht voor de zomer van 2025: Green Day

Photo: Alice Baxley

Het lijkt erop dat Green Day hun huidige Saviors tour nog niet aan de wilgen hangt. De eerste data in 2025 voor de band zijn bevestigd en op korte termijn lijkt een eerste Europese festivaldatum ook te worden toegevoegd.

Green Day speelt in maart als headliner op Lollapalooza India. Eerder werd al een tour door Zuid-Afrika en Zuidoost-Azië bevestigd voor begin 2025. Daarmee wordt bekend dat de Saviors tour – waarmee de band de classic albums Dookie én American Idiot integraal live speelt – niet eindigt na de huidige Noord-Amerikaanse data.

Festivals 2025?

Nog relevanter voor ons is dat Green Day een sterk gerucht is geworden voor de festivals Hurricane & Southside in Duitsland. Die vinden plaats in hetzelfde weekend als Pinkpop: 20 tot 22 juni 2025. De festivals deelden dat “binnen enkele dagen” de line-up bekend wordt gemaakt, met een geblurde Spotify-playlist. Daarin zijn de albumhoezen van American Idiot (2e) en Boulevard of Broken Dreams (3e) te herkennen.

Als Green Day inderdaad weer een rondje Europese festivals doet, zijn ze direct kanshebber voor Rock Werchter 2025. Pinkpop lijkt iets minder voor de hand liggend, omdat ze dan dus al bezet zijn door de Duitse shows en ze normaal geen 3 dagen achter elkaar spelen. Bovendien had Nederland afgelopen zomer al een show van Green Day (in Gelredome), maar België werd overgeslagen.