Eerste headlinespot voor Charli XCX op Laneway Festival 2025

Charli XCX

Brat summer is dan misschien voorbij in Nederland; in Australië begint hij binnenkort pas. Charli XCX heeft daar namelijk haar eerste headlinerspot gekregen op Laneway Festival 2025.

Laneway Festival vindt plaats van 8 t/m 16 februari in zes verschillende steden in Australië. In Auckland, Brisbane, Sydney, Melbourne, Adelaide en Perth. Op al deze plekken staat Charli boven aan de poster. Daarbij is Laneway Festival ook het enige festival in Australië waar je haar volgend jaar kan zien. Verder staan ook acts als Bicep, Beabadoobee en Clairo op de lineup van het festival.

Europese festivals

Charli XCX staat er dus voor open om festivals te spelen. Dat is hoopvol voor de Europese festivalzomer. Er is nog geen vervolg van de BRAT tour aangekondigd, dus haar agenda voor de rest van 2025 ligt nog open. Het is aannemelijk dat ze met haar nieuwe album BRAT nog naar Europa komt. Helemaal nu er een remix album van BRAT aankomt.

Wellicht zien we haar terug op Best Kept Secret? Haar meer avant-garde popmuziek zou goed aansluiten bij de sferen en programmering van BKS. Of misschien wordt het verlanglijstje van Down The Rabbit Hole-directeur Ide Koffeman, waar de zangeres op staat, werkelijkheid.