Sportpaleis Antwerpen wordt gerenoveerd en krijgt nieuwe naam

Sportpaleis

Het Sportpaleis in Antwerpen gaat verbouwen en krijgt een nieuwe naam. Uitbater be•at hoopt hiermee meer comfort te bieden aan de bezoekers van het Sportpaleis, waar regelmatig grote concerten en evenementen worden gehouden. De nieuwe naam van het Sportpaleis zal deels verwijzen naar het Nederlandse softwarebedrijf en naamsponsor AFAS.

De renovatie van het Sportpaleis is niet zomaar een facelift. Voor regelmatige bezoekers van de evenementenhal zal het een aanzienlijke verandering zijn. Zo wordt de hoofdingang verplaatst, en de huidige parkeerplaats krijgt een nieuwe locatie. De grootste verandering aan het Sportpaleis zal echter de nieuwe naam zijn.

Van voor naar achter

Met de renovatie wil be•at naar eigen zeggen zorgen voor meer comfort. Zo zal de hoofdingang niet langer aan de Schijnpoortweg liggen, maar aan het Lobroekdok, wat nu nog de achterkant van het Sportpaleis is. Hier zal ook een park worden aangelegd waar bezoekers van concerten en evenementen elkaar kunnen ontmoeten voordat ze naar binnen gaan. In de evenementenhal zelf wordt extra ruimte gecreëerd voor bezoekers, met nieuwe lounges, loges en receptieruimtes. Een nieuwe parkeertoren vervangt het huidige parkeerterrein naast de VIP-ingang.

Naamsverandering

De renovatie van het Sportpaleis zal een behoorlijke duit kosten. Be•at wordt daarbij ondersteund door het Nederlandse softwarebedrijf AFAS, dat vanaf september 2025 voor een periode van tien jaar de naamsponsor zal zijn. Dit helpt volgens be•at om de kosten van de renovatie niet door te berekenen in de ticketprijzen. De nieuwe naam van het Sportpaleis zal in ieder geval het woord “AFAS” bevatten, vergelijkbaar met AFAS Live in Amsterdam. Via de website van het Sportpaleis kan het publiek suggesties indienen voor de volledige nieuwe naam.

Gemengde reacties

Het Sportpaleis in Antwerpen, met zijn karakteristieke blauwe circusdak dat je al vanaf de snelweg kunt spotten, is een van de meest iconische concertzalen en evenementenlocaties van België, en zelfs van Europa. Van The Rolling Stones tot Rihanna, iedereen heeft hier opgetreden. Daarom zal een naamsverandering ongetwijfeld gemengde reacties oproepen. De renovatie moet voltooid zijn in 2033, wanneer het Sportpaleis zijn honderdjarig bestaan viert, en de nieuwe naam wordt begin 2025 bekendgemaakt.