Queen + Adam Lambert in 2020 naar Nederland en België

2412
Photo Credit: Bojan Hohnjec © Miracle Productions LLP

Queen maakte vandaag de Rhapsody Tour wereldkundig. De legendarische rockband staat met zanger Adam Lambert op 27 mei in Sportpaleis Antwerpen. Op 29 en 30 mei is Nederland aan de beurt met shows in de Ziggo Dome.

De kans dat Queen + Adam Lambert op Nederlandse of Belgische festivals staan, is met dit nieuws een stuk kleiner geworden. Als je de tijdloze hits, zoals ‘Bohemian Rhapsody’ en ‘We Will Rock You’, live wilt horen, kun je dus maar beter naar Amsterdam of Antwerpen afreizen. De kaartverkoop voor de Benelux-performances is al van start gegaan. Tickets voor de Ziggo Dome zijn verkrijgbaar via Ticketmaster en voor Sportpaleis via Teleticketservice. Je legt zo’n € 100,- neer voor een staanplaats.

Het is niet de eerste keer dat Queen in de nieuwe formatie – met zanger Adam Lambert – naar Nederland komt. Vorig jaar stonden de rocklegendes nog in de Rotterdamse Ahoy. Het publiek werd tijdens dat optreden getrakteerd op zo’n beetje alle hits.

Queen + Adam Lambert

Queen werd opgericht in 1970, maar brak pas echt door in 1974. In dat jaar bracht de band het album Sheer Heart Attack uit, een jaar later volgde A Night at the Opera. Op dit album zijn onder andere hits als ‘Killer Queen’ en ‘Bohemian Rhapsody’ te vinden. In de jaren die hierop volgden werd Queen één van de grootste rockbands ter wereld. Een hoogtepunt van de band is het Live Aid-concert in 1985, wat volgens velen het beste optreden ooit is.

In 1991 kwam er echter tragisch nieuws van de band: Freddie Mercury overleed aan de gevolgen van HIV. De band was lange tijd niet meer live te zien en in 1997 stapte bassist John Deacon uit de band. Sinds 2012 staat Queen weer op de planken, en wel met zanger Adam Lambert aan hun zijde.

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.