TOOL komt naar de Ziggo Dome in 2022

Tool
Photo: Travis Shinn

TOOL komt naar de Ziggo Dome in 2022. De Amerikaanse progressieve metalband zal hun album ‘Fear Inoculum‘ uit 2019 komen voorstellen. Ook het Sportpaleis staat een week eerder op de planning.

Zo zie je ze 13 jaar niet en zo komen ze 2 keer in 3 jaar tijd. Het draagt ook wel een beetje bij aan de cultstatus die de band heeft. Op 19 mei 2022 komen de helden van de progressieve metal opnieuw naar de Ziggo Dome. Een weekje eerder staan ze in Antwerpen in het Sportpaleis op 13 mei. De Amerikanen doen een tour door Europa waar onder andere Londen, Oslo en Praag ook op de planning staan.

De verkoop voor de shows in de Ziggo Dome en het Sportpaleis start vrijdagochtend 1 oktober om 10 uur. Kaarten zijn vanaf 95 euro aan de dure kant, maar TOOL bewees in 2019 al dat dat het waard is. Ook is het goed om te weten dat TOOL in overleg met Mojo heeft afgesproken dat kaarten niet doorverkocht kunnen worden. Je ticket is gebonden aan een mobiele app op je telefoon. Je mobiel is dus als het ware je toegangsbewijs. De Ziggo Dome legt hier uit hoe dat werkt.

TOOL in Europa is dus een zeldzaamheidje. In 2019 speelden ze onder andere de Ziggo Dome en Rock Werchter plat. Dat was net vóór dat hun nieuwe album uit was, al speelden ze toen al wel twee nieuwe nummers in beide sets. In 2022 kunnen we dus nog meer nummers verwachten van de laatste plaat.

TOOL

Tool

TOOL is een progressieve metalband uit Los Angeles. De groep wordt gezien als een van de grootste bands van jaren 90, bekend om de krachtige songteksten en dreigende nummers. De grootste hits zijn ‘The Pot’ en ‘Schism‘. Het heeft lang geduurd maar sinds de release van het laatste album ‘Fear Inoculum‘ is de catalogus van TOOL ook op Spotify te vinden. Die anonimiteit en drang om niet in de spotlights te staan vertaalt zich ook naar hun optredens. Wie ver achteraan staat ziet de band maar een beetje, op de schermen worden namelijk enkel visuals van de hand van gitarist Adam Jones getoond. Het komt de sfeer en de muziek alleen maar ten goede. TOOL heeft namelijk al jaren één van de beste live-reputaties ter wereld.

Tool staat erom bekend dat de bandleden de tijd nemen voor het uitbrengen van hun platen. Tussen het meest recente album en de voorganger 10,000 Days zat een periode van maar liefst 13 jaar tijd. Dat is ook de tijd die er tussen hun laatste twee passages in Europa zat. In 2019 stonden ze dan eindelijk op Rock Werchter. In 2022 keert de band sneller dan verwacht terug naar de Ziggo Dome en het Sportpaleis.