System of a Down ook op Fins festival

System of a Down

In mei 2006 besloot de groep voorlopig te stoppen maar de mannen van System of a Down zijn helemaal terug. Na een periode van relatieve stilte vliegen de tour data ons om de oren.

Het nieuwste optreden dat de hardrockband bekend heeft gemaakt is het Jurrasic Rock Festival in het Finse Mikkeli. Eerder al maakten ze bekend op grote festivals als Leeds, Reading en Rock en Seine in Parijs te staan.

Ook zullen ze op 21 augustus naar Nederland komen. Dan gaat de band kijken of de Ziggo Dome bestand is tegen de harde rock van de Amerikanen met Armeense roots. Daarmee lijkt een optreden op Lowlands zo goed als uitgesloten.

De groep werd eind jaren 90, begin jaren 00 wereldwijd bekend door de opzwepende hardrock en de herkenbare stem van zanger Serj Tankian. De laatste wapenfeiten waren de twee albums ‘Mezmerize’ en ‘Hypnotize’, die in 2005 uitkwamen.

Met alle data op een rijtje lijkt System of a Down voor Pukkelpop een goede kandidaat. De band heeft dat weekend nog geen optredens gepland en is in de buurt van de Benelux.

Wordt dus hopelijk vervolgd!

Pukkelpop Logo

Pukkelpop 2025

Locatie
België
Hasselt, België
Datum 14-17 augustus 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen