The Black Keys naar Optimus Alive 2014

Black Keys Group Shoot 2011

Gisteren kwam het goede nieuws dat The Black Keys weer in Europa rond zullen reizen gedurende het festivalseizoen. Ze kregen een prominente plek op het Affiche van Open’er Festival in Polen. Vandaag komt daar de bevestiging voor Optimus Alive bij.

The Black Keys hebben begin dit jaar al aangekondigd dat ze met een nieuw album op de proppen zullen komen. Het is echter de vraag wanneer dit daadwerkelijk uitkomt. De eerste berichten spraken van 2013, gezien het einde van 2013 in zicht begint te komen lijkt het er echter op dat dit begin 2014 zal worden.

Na het overweldigende succes van het laatste album en de daarbij horende tour langs diverse grote zalen en festivals is de tijd aangebroken voor een nieuwe wapenfeit van de Amerikaanse band. Op zaterdag 11 juli sluiten de heren dag twee van het festival af. Door deze bevestiging stijgen de geruchten voor een plekje op Rock Werchter weer aanzienlijk. Rock Werchter valt een week eerder en maakt daardoor kans op een een bezoekje van deze publieksfavoriet.

Het Portugese Optimus Alive vindt plaats in Lissabon, de hoofdstad van het land. Eerder bevestigde de organisatie al de komst van The Lumineers en headliner Arctic Monkeys. Het evenement wordt gehouden van 10 t/m 12 Juli. Meer informatie over tickets, de line-up e.d. vind je hier.