Justin Timberlake op Pinkpop 2025 kan bijna niet meer missen… toch?

Justin Timberlake heeft een uitgebreide Europese tour voor 2025 aangekondigd. Hij doet daarbij ook veel festivals aan, maar er is nog een opvallend gat in het weekend van Pinkpop en een Nederlandse datum ontbreekt. De popster past bovendien perfect in de huidige poprichting van het Landgraafse festival.

Sinds de boeking van Robbie Williams in 2015 heeft Pinkpop jaarlijks een vast recept: minimaal één van de dagen wordt afgesloten door een grote popheadliner. De afgelopen jaren stonden onder meer Justin Bieber, Bruno Mars, Imagine Dragons en Ed Sheeran op die spot. De volgende in dat rijtje zou wel eens Justin Timberlake kunnen zijn.

De Amerikaan zit namelijk middenin zijn Forget Tomorrow World Tour, en heeft besloten dat de zomer van 2025 in het teken staat van Europese festivals. Momenteel wordt nog een ‘indoor’ deel van zijn tour afgewerkt, waarbij hij vorige maand nog drie keer in een (ondanks dure ticketprijzen) uitverkochte Ziggo Dome stond. Timberlake bewijst daarmee nog altijd behoorlijk in trek te zijn, en zou een festivaldag van Pinkpop dus prima kunnen trekken.

Pinkpop-weekend nog vrij

En het treft, want het weekend van Pinkpop is nog vrij in zijn vandaag aangekondigde voorlopige tourschema. Die zet hem op dinsdag 17 juni in Polen, en daarna op zondag 22 juni op het Isle of Wight Festival in Engeland. Pinkpop vindt volgend jaar plaats van 20 tot 22 juni, en dus past de vrijdag (of eventueel zaterdag) van het festival als een handschoen.

Pinkpop heeft vooralsnog geen namen officieel bevestigd. Traditiegetrouw wachten ze daarmee tot het einde van het jaar, waarbij er een aantal bekendmakingen vlak achter elkaar volgen, met tot slot de start van ticketverkoop. Wel zijn er tal van geruchten, die je natuurlijk terugvindt in ons Pinkpop 2025 geruchtenoverzicht.

Uitgebreide festivaltour

Timberlake maakt er een uitgebreide Europese festivalzomer van. Hij begint op het Icóna Sevilla Festival op 30 mei, komt langs I-Days in Italië (2 juni), Song Festival in Estland (9 juni), Heartland in Denemarken (14 juni), Luxexpo Open Air in Luxemburg (8 juli) en Lollapalooza Paris in Frankrijk (20 juli). Dat tourschema bevat nog veel gaten en is daarmee nog niet compleet: een Nederlandse datum ontbreekt bijvoorbeeld nog.

Een Belgische datum trouwens ook. Rock Werchter lijkt niet waarschijnlijk, omdat hij de vrijdag en zaterdag van het festival in het Verenigd Koninkrijk speelt en geen drie shows achter elkaar lijkt te plannen. Een grotere kanshebber is daarmee TW Classic.

Tourschema

Dit zijn de tot nu toe aangekondigde data van Justin Timberlake in Europa in 2025:

5/30/25 Sevilla, Spain – ICÓNICA SEVILLA FEST
6/2/25 Milano, Italy – I-Days
6/6/25 Kaunas, Lithuania – Darius and Girėnas Stadium
6/9/25 Tallinn, Estonia – Song Festival Grounds
6/12/25 Trondheim, Norway – Dahls Arena
6/14/25 Egeskov, Denmark – Heartland 2025
6/17/25 Warszawa, Poland – PGE Narodowy
6/22/25 Newport, United Kingdom – Isle of Wight
6/26/25 Belfast, United Kingdom – Belsonic
6/28/25 Dublin, Ireland – Malahide Castle & Gardens
7/4/25 Chelmsford, United Kingdom – Chelmsford City Racecourse
7/5/25 Lancashire, United Kingdom – Ribble Estuary
7/8/25 Luxembourg City, Luxembourg – Luxexpo Open Air
7/20/25 Paris, France – Lollapalooza Paris

Pinkpop Logo

Pinkpop 2025

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 20-22 juni 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen