Charli XCX bevestigt collabs met Bon Iver, The 1975, Ariana Grande en meer

Charli xcx & Billie Eilish
Foto: Terrence O’Connor

Charli XCX trekt een flink blik supersterren open voor haar aankomende BRAT remix album. Na verschillende hints te hebben gegeven in de afgelopen weken, bevestigt ze nu samenwerkingen met Ariana Grande, Bon Iver, The 1975 en nog veel meer.

Na veel geruchten over welke gastartiesten er op de vernieuwde versie van Charli XCX’s populaire album BRAT zouden verschijnen, is het nu officieel. Op social media bevestigt ze de tracklist met alle gastartiesten, en die stelt niet teleur.

Ariana Grande, Julian Casablancas van The Strokes, The 1975, Robyn, Bon Iver en Caroline Polachek drukken allemaal hun stempel op de plaat. Brat and it’s completely different but also still brat komt aanstaande vrijdag 11 oktober uit.

Brat summer

De zomer van 2024, a.k.a. brat summer, stond in het teken van Charli XCX. Haar album BRAT werd een hit en kreeg met de kenmerkende ‘bratgroene’ kleur zelfs zijn eigen lifestyle. Nadat de plaat begin juni uitkwam, bleef de hype eromheen elke paar weken weer oplaaien. Dit kwam mede dankzij de nieuwe versies van albumtracks die de zangeres bleef uitbrengen, steeds gepaard met een unieke gastartiest.

Zo verscheen Lorde op ‘Girl, so confusing’, gevolgd door features van Billie Eilish, Troye Sivan en Dua Lipa op ‘Guess’ en ‘Talk talk’. Deze trend stookte steeds verder het gerucht op dat XCX mogelijk het volledige album in een nieuw jasje zou steken. Dit gerucht bevestigde ze begin september, waarna fans druk konden te speculeren wie er allemaal te horen zouden zijn.

Bratgroene billboards

Vorige week kwamen de geruchten tot een kookpunt toen overal ter wereld ‘bratgroen’ gekleurde billboards opdoken met de namen van de acts die op het remix album te horen zijn, in spiegelschrift. De billboards waren steeds in de thuisstad van de betreffende artiest te zien, wat ertoe leidde dat Charli XCX-fans van over de hele wereld op jacht gingen naar billboards in hun omgeving.

Festivals in 2025?

Na dit enorme culturele fenomeen kan een ereronde in de vorm van een tour niet uitblijven, toch? Op dit moment tourt Charli samen met Troye Sivan door Noord-Amerika, gevolgd door een handjevol solo optredens in het Verenigd Koninkrijk.

Voor 2025 staat er nog niks op de planning, maar wat is niet is kan nog komen. Ide Koffeman, festivaldirecteur van Down The Rabbit Hole, liet afgelopen zomer in gesprek met 3voor12 wel alvast weten dat ze graag een act als Charli XCX als headliner willen hebben voor het festival.