De grote Afterparty Guide voor ADE 2024

Amsterdam Dance Event 2023
Photo credit: Jordy Brada

De muziek stopt. Je hijst je over de dj-booth voor een bro-shake. Je hebt genoten! Dit kan toch niet het einde al zijn? Gelukkig kan je op ADE 2024 doorfeesten tot maandagochtend 8 uur. Als je een beetje credits op hebt weten te bouwen tijdens de meest intense midweek voor danceliefhebbers, kan je zelfs door tot woensdagavond. Maar wat doe je na een dag ADE? Afteren natuurlijk! Festileaks geeft tips om te zorgen dat je bij die dikke afterparty bent én dat je niet vroegtijdig verwijderd wordt wegens wangedrag.

ADE 2021
Photo credit: Amsterdam Dance Event

Do’s

Plan
Als je tijdens ADE naar een clubafter wil voor die ene vette dj, zorg dan dat je van tevoren kaartjes hebt gehaald. Je wil niet het risico lopen om na uren wikken en wegen met je vrienden voor een uitverkochte club te eindigen met als meest gevreesde uitkomst: ‘Wat gaan we nu doen?’. Niemand wordt gelukkig van die vraag en niemand heeft daar antwoord op.

Eigen vervoer
Ubers zijn duurder tijdens ADE en je zal moeten wachten totdat alle Italianen voor je de taxichauffeur ervan hebben overtuigd dat ze best met zijn achten in de taxi passen. Een (OV-)fiets is daarom een betere optie. Zorg wel voor een Amsterdambestendig kettingslot, anders sta je met je wazige kop uren naar je fiets te zoeken. Denk vooral niet dat alles in Amsterdam op loopafstand is.

Accepteer
Je met gesloten ogen terugtrekken in je eigen wereldje is erg verleidelijk. In het oor van die nuchtere garderobe-boy je jeugdtrauma’s schreeuwen ook. Op clubafters komen frisse en doorgehaalde feestgangers bij elkaar. Eigenlijk zitten jullie niet zo op elkaar te wachten. Schat dus aan de kleur van de wallen de huidige staat van de ander in en accepteer. Wees niet beledigd als iemand geen zin heeft om te horen dat je backstage met Ricardo Villalobos een potje hebt geschaakt. Kijk ook niet vreemd op als een fris uitziend meisje je aanstoot met ‘gaat het wel?’, terwijl je alleen maar in een onmogelijke pose onder de speaker ligt te genieten van de muziek.

ADE 2021
Photo credit: Kapa Photography

Don’ts

Onaardig zijn tegen personeel
Je hebt de tijd van je leven. Dit komt omdat het personeel in de club er keihard voor werkt. Flip niet de pan uit als je twee wodka en een cola krijgt in plaats van twee wodka-cola. Ze doen echt hun best om je te verstaan maar hebben er waarschijnlijk al een shift van tien uur op zitten. Je eigen spraakvermogen zal ook enigszins onder niveau zijn. Betalen voor de wc is belachelijk, maar realiseer je wel dat Anita ervoor zorgt dat je je diarree niet met je handen af hoeft te vegen. Overdrijf het ook niet. Ga niet de beveiliging uitgebreid knuffelen als bedankje. Gewoon meewerken is voldoende. Dan is iedereen blij.

Zoenen
Je hebt zeker twaalf uur je tanden niet gepoetst, je shirt verwisseld of ook maar enigszins aan je persoonlijke hygiëne gedacht. De slapeloosheid heeft daarnaast je standaard drastisch verlaagd. Projecteer het liefdesgevoel dat je hebt voor alles in je directe omgeving niet op dat ene enthousiaste type. Hoe verleidelijk het ook lijkt, zoenen ziet er op ADE echt niet meer uit en je hebt er waarschijnlijk ook nog te weinig speeksel voor.

Vergeten te eten
Je hebt uren staan dansen en liters vocht achterovergeslagen. Je moet gewoon eten. De supermarkten in Amsterdam gaan gemiddeld om 8 uur ’s ochtends open: een verstandige stop op weg naar de after. De keuze in de supermarkt kan enigszins overweldigend zijn, net als de huisvrouwen en rondrennende kinderen, maar probeer een selectie te maken van vullende en voedzame producten. Bananen en andere soorten zacht fruit zijn de shit op dit moment, maar probeer ook vooral de verschillende soorten drinkontbijt. Nadat je dit naar binnen hebt gewerkt voel je je als herboren.

ADE 2021
Photo credit: Amsterdam Dance Event

Do’s

Bijdragen
Chapeau voor het feit dat je bij een vreemde op een thuisafter bent beland. Zorg nu dat je vaker uitgenodigd wordt door binnen te komen met een knaller. Bananen zijn een dikke plus. Omdat er altijd een tekort aan drinken is gooi je hoge ogen door ook nog eens twee flessen aanmaaklimonade te doneren. Wil je echter benoemd worden tot de koning van de after? Zorg dat je verschillende soorten telefoonopladers bij je hebt. Held.

Deel
Op een thuisafter deel je alles wat je bezit. De schone sokken voor de terugreis, het laatste kauwgompje en zelfs je oude tandenborstel zullen gemeengoed worden. Wees ook vooral bereid om je overgebleven alcohol en sigaretten te delen, op een verantwoordelijke manier natuurlijk. Je krijgt het allemaal terug als de volgende lading bezoekers van ADE arriveert en de inhoud van hun rugzak ter beschikking stelt.

Wekkers
Thuisafters kunnen dagenlang doorgaan. Af en toe roept iemand ‘shit, ik moet over twee uur werken’, maar over het algemeen is er weinig tijdsbesef. Mocht je ooit nog naar huis willen, zet dan een wekker (en laat je dan vooral niet verleiden door de ‘nog eentje dan’). Zet ook je wekker om te onthouden wanneer je gegeten hebt en wanneer je voor het laatst naar de wc bent gegaan.

ADE 2021
Photo credit: Tom Doms

Don’ts

Seks
Naast dat je een ravekut hebt in je lycra legging, kun je klaarkomen wel vergeten als je al zo lang wakker bent. Mocht hij wel kunnen klaarkomen, dan realiseer je je natuurlijk te laat dat je het condoom vergeten bent en loop je de rest van de after met de rotzooi. Denk ook vooral niet dat niemand weet dat jij en die semilekkere chick staan te rampentampen in de badkamer. Ze horen het, ze ruiken het en waarschijnlijk delen ze het ook op Instagram.

Geheimen delen
Op thuisafters kom je nader tot elkaar. In alle verbroedering en het ongelimiteerd delen van je gehele bezit kun je nog wel eens geneigd zijn je meest intieme geheimen te delen met wildvreemden. Behalve als je bekend wil staan als de jongen die het liefst de hele dag in luiers loopt, houd je geheimen voor jezelf deze ADE.

ADE 2021
Photo credit: Tom Doms

ADE Afterparty Agenda

Donderdag 17 oktober

Āsthetics Showcase
50:Hertz House & Techno Café
04:00 – 08:00

Vrijdag 18 oktober

PIV The Loft
The Loft Amsterdam
06:00 – 12:00

Disturbia x Sk_eleven
RASA86
08:00 – 21:00

Zaterdag 19 oktober

SlapFunk X Klaproos
Loft Amsterdam
07:00 – 20:00
Met o.a. Morgan, Doudou MD en Christian AB

Breakfast Club ADE Triatlon
RADION
08:00 – 18:00
Met o.a. Caim, Nicolas Lutz en John Talabot

VBX
BRET
08:00 – 21:00
Met o.a. Frank Haag, Mayell en Cap

Zondag 20 oktober

SLPFNK X VBX X ADE
RASA86
08:00 – 21:00
Met o.a. Gabbs, DJ Tjizza en Velasco

PBN x BERG AUDIO x Uvar
Pacific by Night
06:00 – 18:00
Met o.a. Janeret, Nu Zau en Sepp

Breakfast Club ADE Triathlon
RADION
08:00 – 18:00
Met o.a. Avalon Emerson, Hylke en Anthea

Amsterdam Dance Event 2021
Photo credit: Amsterdam Dance Event

Mis niks van Amsterdam Dance Event 2024

Dit jaar vind het Amsterdam Dance Event plaats van 16 t/m 20 oktober. Je kunt je uitleven op feesten zoals Awakenings, DGTL, Audio Obscura, Pleinvrees en Into The Woods. Onder meer de Gashouder, de NDSM-werf en de Johan Cruyff ArenA worden omgetoverd tot de dikste clubs ter wereld. Daarnaast zit het dagprogramma ook weer bomvol met interessante workshops en conferenties.

Festileaks doet uitgebreid verslag van Amsterdam Dance Event 2024. De hele week warmen we je op voor het festival in de hoofdstad met achtergrondverhalen en voorbeschouwingen.

Amsterdam Dance Event Logo

Amsterdam Dance Event 2024

Locatie
Nederland
Amsterdam, Nederland
Datum 16-20 oktober 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen