The Cure wijzigt plannen: toch geen festivals in 2025

Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Helaas pindakaas. Hoewel The Cure van plan was komende zomer de festivals af te gaan, besluit frontman Robert Smith de zomer over te slaan. Wel zijn ze in de herfst van 2025 weer op het podium te zien.

Dat laat de zanger horen in een interview met Matt Everitt dat je kunt beluisteren via de Songs Of A Lost World website. Geen festivals dus komend jaar, maar wel vanaf de herfst weer de mogelijkheid om The Cure live aan het werk te zien. Sterker nog, Smith voegt hieraan toe: ‘Maar dan spelen we waarschijnlijk vrij geregeld tot het volgende jubileum – het jubileum in 2028 – dat eraan zit te komen. Ik ben 70 jaar in 2029, en dat is de vijftigste verjaardag van het eerste Cure album. Dat is het ook echt wel, als ik het haal.’.

Tot die tijd is het plan om lekker te blijven touren; ‘Dus in de tussentijd zou ik graag optredens blijven spelen als onderdeel van het totale plan. De laatste tien jaar van optredens zijn de beste tien jaar van de band geweest. Het stelt de andere circa dertig jaar in het niet. Er was een enorme vrijheid en een groot plezier in het simpelweg touren en spelen.’.

Heb jij het ook het liefst de hele dag over The Cure? Check dan hier meer informatie over het nieuwe album, waaronder de code om de mysterieuze website te ontgrendelen. Ben je toch weer bijna twee uur zoet met het interview van Robert Smith.