Metallica, Linkin Park én Queens of the Stone Age op 1 dag: dit festival heeft het

Metallica, Linkin Park, Queens of the Stone Age, Evanescence, Gojira… Moeten we doorgaan? Voor wie z’n bankrekening alvast aan het plunderen is: houd ook ruimte voor een retour naar Las Vegas. Overnachting is niet nodig, het duurt tóch maar één dag.

De natte droom van elke gitaar liefhebbende festivalganger heet volgend jaar (weer eens) Sick New World 2025. Het bizarre Amerikaanse festival boekt genoeg headliners om aanspraak te maken op een Festival Award voor beste line-up, voor een vierdaags festival, en propt deze in één dagje. Volgend jaar vindt het plaats op 12 april, in Las Vegas. Tickets koop je vanaf $399, óók net een vierdaags festival, maar dan iets duurder.

De volledige poster vind je hieronder:

Poster van https://www.sicknewworldfest.com/

Te goed om waar te zijn?

Naast Metallica, Linkin Park, Queens of the Stone Age, Evanescence en Gojira staan er nog véél meer kleppers op het festival. Denk bijvoorbeeld aan AFI, Ministry en Meshuggah, maar ook aan Daron Malakian and Scars on Broadway, bekend van System Of A Down. Wie verder graaft in de poster blijkt nog meer geweldige bands te kunnen vinden. Van Machine Head tot Arch Enemy, Mastodon en Three Days Grace, dat tweemaal optreedt. Dat klinkt toch eigenlijk wel geweldig?

Dat klinkt het inderdaad, tot je de praktische uitwerking hiervan op een festival ziet. Vorig jaar uitte dit zich namelijk in veel zeer korte sets, die ook nog eens allemaal met elkaar clashen. Ook waren er veel klachten over het geluid. We hebben geluk met de festivals in Europa…