De beste festivals om ooit nog te bezoeken

Ben je dol op muziek? Dan ben je vast ook wel eens op een festival te vinden. Maar welke festivals zijn het beste en mag je niet missen? Daar gaan we nu wat dieper op in, dus lees ze op je gemak door en kies dan een festival uit waar jij graag heen wilt.

Glastonbury Festival in Engeland

Een festival dat je echt wilt bezoeken is Glastonbury. Het vindt plaats in het Engelse Somerset. Het staat bekend als een van de grootste en meest invloedrijke muziek- en kunstfestivals ter wereld. Je vindt hier een gigantische line-up, variërend van rock en pop tot elektronische muziek en wereldmuziek. Bekende artiesten die hier in het verleden hebben opgetreden zijn bijvoorbeeld David Bowie, Radiohead, Beyoncé en Paul McCartney. Dit festival is uniek vanwege de muziek maar ook vanwege de sfeer. Het is een gigantisch festivalterrein vol kunstinstallaties, theaters, komedieclubs en foodtrucks. Een goed moment om na te gaan wanneer dit festival weer wordt gehouden en te zorgen dat je dan vrij plant in je agenda!

Burning Man in Nevada

Burning Man wordt eigenlijk gezien als meer dan alleen een festival. Het vindt plaats in de woestijn van Nevada. Het zorgt ieder jaar voor een tijdelijke stad die ze Black Rock City noemen. Het evenement staat bekend om de enorme kunstinstallaties, en deze gaan vaak letterlijk in vlammen op tijdens de afsluitende ‘burn’. Maar wat maakt dit festival dan nog meer zo bijzonder? Nou, dat het niet commercieel is. Er is geen sprake van verkoop van eten of drankjes, het is echt geven en delen met elkaar. Iedereen die hier komt bouwt zelf aan een kamp, neemt zelf eten en andere benodigdheden mee en werkt zo samen aan een goede ervaring. Met natuurlijk als iconisch hoogtepunt de afsluitende brand van het houten beeld, de ‘Man’. Dit staat dan weer symbool voor de vergankelijkheid van het leven en de kunst.

Tomorrowland in België

Als je dol bent op elektronische muziek moet je zeker een keer naar Tomorrowland in België. Het festival speelt zich af in het stadje Boom. Inmiddels is het al uitgegroeid tot een van de grootste dancefestivals ter wereld. Het bijzondere is dat echt het hele terrein om is getoverd tot een sprookjesachtige wereld vol grote podia, mooie lichtshows en vuurwerk. Qua line-up is altijd de gehele elektronische muziekscene aanwezig, van Armin van Buuren via Martin Garrix tot David Guetta. Het is meer dan zomaar een festival: je moet er zelf een keer zijn om te voelen hoeveel energie het publiek heeft. De sfeer is ongeëvenaard en daar geniet je nog lang van na. Misschien wil je liever even bijkomen of genieten van wat andere muziek en spanning? Bezoek dan Casino777 en ontdek wat voor avond je dat kan brengen. Even thuis bijkomen na een festival is ook iets waar je echt even de tijd voor moet nemen.

La Tomatina in Buñol

La Tomatina, heb je daar al eens van gehoord? Dit is een erg uniek festival. Het is een festival dat jaarlijks terugkeert in het kleine Spaanse stadje Buñol. Het is een groot feest waarbij het draait om tomaten gooien. Er komen hier jaarlijks duizenden mensen samen om mee te doen aan het bizarre en ook wel hilarische festival. Er gaan dan echt tonnen tomaten door de straten heen, ze vliegen je letterlijk om de oren. Alles bij elkaar duurt het evenement maar een uur, maar het is een ervaring die je niet snel gaat vergeten vanwege het plezier en de chaos. Het is geen muziekfestival, maar het hoort wel bij de beste evenementen waar je echt eens bij moet zijn. Het advies is wel om oude kleding te dragen als je erbij wilt zijn.

Oktoberfest in München

Het grootste bierfestival ter wereld is Oktoberfest en dit festival vind je ieder jaar weer in München, in Duitsland. Er komen ieder jaar miljoenen bezoekers van over de hele wereld. Het doel is om samen bier te drinken en om te feesten, en natuurlijk wordt er ook veel gegeten. Het bier drinken en feesten wordt vooral gedaan in de traditionele Beierse stijl. Je vindt er dan ook veel biertenten, traditionele muziek en klederdracht en dat is meteen hetgeen dat echt kenmerkend is voor Oktoberfest. Je kunt hier ook kennismaken en volop genieten van de lokale gerechten zoals pretzels, bratwurst en schnitzel. Een plaats waar je echt eens geweest wilt zijn.