Coldplay komt met nieuw album en tour

Foto: Efilpera

Het zevende album van Coldplay heet A Head Full Of Dreams. Dat maakt zanger Chris Martin zojuist bekend op BBC Radio 1. De Britse superband laat ook weten na het uitbrengen van het album weer op tour te gaan.

Coldplay zit momenteel middenin het opnameproces voor A Head Full Of Dreams. Frontman Chris Martin vergelijkt het album met het zevende en laatste Harry Potterboek. Hij voegt toe: ‘Misschien wordt het  niet het laatste wat we maken, maar het voelt verkeerd om niet alles dat we kunnen in deze plaat te stoppen.’

Na het uitbrengen van A Head Full Of Dreams gaat de band weer op tour. ‘Ik weet eigenlijk niet of ik het al mag vertellen, maar ik ben er enorm opgewonden over. We gaan ook weer op tour.’

Momenteel is nog niets bekend over wanneer het album uitkomt of wanneer de tour zal beginnen. Ook is het op dit moment nog gissen of de band festivals aandoet of niet.

A Head Full Of Dreams wordt de opvolger van het zesde Coldplay-album Ghost Stories. Dat album bevat onder meer de hitsingles ‘Magic’ en ‘A Sky Full Of Stars’. Chris Martin was op BBC Radio 1 omdat BBC-DJ Zane Low ‘Magic’ uitriep tot beste plaat van 2014.

Luister hier het gesprek van Chris Martin en Zane Low op BBC Radio 1 terug..