Nu of Nooit 2012: Night At The Lake

Pinkpop Art

Vanaf 20 januari barst de strijd weer los om de fel begeerde plek op Pinkpop die jaarlijks wordt toebedeeld aan de winnaar van Nu of Nooit. 25 Deelnemers strijden verdeeld over 5 poppodia voor een finaleplek op 26 februari in het Parkstad Limburg Theater. De uiteindelijke winnaar speelt drie dagen later al op de Pinkpop persconferentie in de Paradiso Amsterdam en opent in mei het Pinkpop festival.

Een van de deelnemers die onze speciale aandacht krijgt is Night At The Lake.

Officieel start de band pas vanaf 2012. De geboorte vond echter al plaats in de zomer van 2010, toen vijf vrienden uit het Limburgse Weert tijdens een warme zomeravond rondhingen aan de oevers van een meer. Ze besloten hun muzikale passie te bundelen en samen muziek te gaan maken. En daar was Night At The Lake.

Na een jaar van veel tekstschrijven en repeteren waren de eerste demo’s klaar om te presenteren aan het grote publiek. Het gevolg was een eerste festivalboeking, en wat voor een! Afgelopen jaar stonden de mannen namelijk op het Hongaarse VOLT Festival. Ze werden zelfs door de organisatie gevraagd om de muzikale ondersteuning te verzorgen bij het arriveren van de Hongaarse president op het festival. Wat een start voor een beginnende band!

Volgend wapenfeit was deelname aan het Radio 538 Demoduel. Helaas leverde deze deelname geen finaleplek op.

Luister hier naar de ingezonden track Down ’n Out:
[soundcloud url=”http://soundcloud.com/nightatthelake/down-and-out-preview”]

Of deelname aan Nu of Nooit wel een finaleplek oplevert weten we pas op 11 februari na hun optreden in de Bosuil te Weert. Een thuiswedstrijd! We doen hierbij dus een beroep op de twaalde man.

Night At The Lake – She:
[soundcloud url=”http://soundcloud.com/nightatthelake/she-preview”]

Festileaks wenst de Night At The Lake een muzikaal succesvol 2012 toe!

Bezoek ook:
Night At The Lake (Website)
Night At The Lake (Facebook)

Pinkpop Logo

Pinkpop 2025

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 20-22 juni 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen