Rock Werchter

Het kleine dorpje Werchter is 4 dagen per jaar het middelpunt van België voor veel festival liefhebbers. Dan vindt namelijk Rock Werchter plaats. Het grootste muziekfestival van België met ieder jaar een line-up om je vingers bij af te likken.

Rock Werchter werd voor eerst in 1975 georganiseerd met destijds enkele duizenden bezoekers. Nu is Rock Werchter uitgegroeid tot een festival dat ieder jaar zo’n 150.000 unieke bezoekers verwelkomt. Die komen niet voor niets. Rock Werchter heeft altijd een van de beste line-ups van Europa. Dat maakt dit festival ook zeer geliefd onder de bezoekers van Festileaks. Ieder jaar gonst het van de geruchten rondom de line-up van Rock Werchter. En eerlijk is eerlijk, eigenlijk stellen ze nooit teleur. Het festival is dan ook meestal ver van tevoren stijf uitverkocht.

De acts staan verdeeld over vier podia; Main Stage, KluB C en The Barn zijn de belangrijkste. In 2014 is daar North West Walls bijgekomen. Op deze vier podia vind je diverse namen in verschillende genres. Grote namen op de line-up van de afgelopen edities waren onder ander Paul McCartney, Red Hot Chili Peppers, Muse, Pearl Jam, Metallica, Rammstein en Green Day.

De verwachtingen voor de line-up zijn ook voor 2017 weer hooggespannen en er zoemen al heel wat geruchten rond. Rock Werchter is voor Festileaks een van de belangrijkste festivals als het om geruchten gaat. Nieuws, bevestigingen, geruchten en andere ontwikkelingen lees je op deze pagina dan ook als eerste.

Met onze app uit de App Store of de Google play Store volg je het laatste nieuws en kun je zelf ook snel een nieuwtje, gerucht of (zelf)bevestiging aan ons door geven! Daarvoor kun je overigens ook ons Rock Werchter 2015 Forum gebruiken.