Advertisement

Pinkpop loopt Pearl Jam mis maar praat o.a. met Rolling Stones

Nadat Jan Smeets gisteravond in 3voor12 radio aangaf met Arcade Fire in gesprek te zijn was hij vanmorgen ook telefonisch te gast in de uitzending van Giel Beelen. Voornaamste nieuwtje: wéér geen Pearl Jam.

Je zou Pearl Jam bijna omdopen tot Pearl Jan. Het is namelijk opmerkelijk dat Jan Smeets er telkens niet in slaagt de band te contracteren, terwijl deze juist hoog zijn wensenlijst staat. Zeer vroege geruchten uit het huidige seizoen leken erop te wijzen dat het Pinkpop volgend jaar eindelijk zou gaan lukken. De aankondiging van een Europese tour in juni door gitarist Stone Gossard versterkte dat gerucht. Nog geen dag later ontkrachtte Jan Smeets het persoonlijk bij één van onze redactieleden. De band zou namelijk pas in Europa zijn vlak na afloop van Pinkpop. Vanaf dat moment bleef het stil. Tot aan vandaag. Het is wéér niet gelukt. Dat geldt wellicht niet voor Rock Werchter die volgens ons nog steeds in de race zijn. Wordt snel vervolgd.

Dan, jawel, The Rolling Stones. Gisteren werd dit gerucht door een journalist de wereld in geslingerd. Tijdens het telefoongesprek van deze ochtend gaf Smeets aan inderdaad met de oude rockers in gesprek te zijn. De succesvolle festivalshow op Glastonbury smaakte naar meer, zo gaf Jagger en consorten een aantal maanden geleden aan. Dat moet voor Pinkpop aanleiding zijn geweest ook een poging te doen de band binnen te halen. Daarvoor zal in ieder geval diep in de buidel getast moeten worden. Naar verluidt is Pinkpop bereid dit te doen. De tijd zal het leren. Wat denk jij? Is het te hoog gegrepen of wordt het een fantastisch schot in de roos?

Arctic Monkeys werd vanmorgen door Rock Werchter als tweede headliner gepresenteerd. Ook Pinkpop dingt blijkbaar mee naar een optreden van de band die vorig jaar nog als ‘headliner onwaardig’ werd betiteld door Smeets. Hij gaf aan verrast te zijn door de boeking op Werchter. Beide festivals hebben in de vorm van Metallica al een overeenkomstige headliner. Dat was het afgelopen jaar met Kings Of Leon en Green Day ook al het geval. Giel Beelen verwacht in ieder geval dat het in 2014 ook met Arctic Monkeys en Metallica het geval gaat zijn:

Hoe moeten we deze informatie nou lezen? Kunnen we Arctic Monkeys en The Rolling Stones echt verwachten op Pinkpop 2014? Daarvoor is het wellicht nog wat vroeg. Een jaar geleden sprak Smeets in een vergelijkbare fase ook de naam van Paul McCartney uit. Wat voorbarig, zo bleek later. McCartney gaf namelijk de voorkeur aan een optreden op het Amerikaanse Bonnaroo. Dat kunnen The Rolling Stones en Arctic Monkeys totdat de handtekening onder het Pinkpop contract is gezet uiteraard ook nog besluiten.

Hoe dan ook; we danken Jan voor de extra olie die hij op het vuur in onze geruchtenkeuken heeft gegooid. Het geeft meer dan genoeg stof tot nadenken. Laat jouw verwachtingen daarom achter op ons forum.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen