Advertisement

Nieuw festival in Mönchengladbach

Niet Rock am Ring, maar een gloednieuw festival bij Mönchengladbach, een Duitse plaats net over de Nederlandse grens. Dat zijn de plannen die Marek Lieberberg en de gemeente Mönchengladbach momenteel smeden. Het festival zal plaats gaan vinden in augustus.

Eerder werd bekend dat Mönchengladbach niet de nieuwe locatie voor Rock am Ring gaat zijn. De nieuwe edities voor Rock am Ring gaan plaatsvinden in de Duitse plaats Mendig.

Marek Lieberberg is echter ontzettend onder de indruk van de locatie JHQ in Mönchengladbach, maar kreeg het sluiten van de contracten niet op tijd rond. Vermoedelijk wordt nu de samenwerking aangegaan met Rock ‘N Heim, een ander festival van Marek Lieberberg.

Rock ‘N Heim had afgelopen zomer o.a. Outkast, The Prodigy, A Day To Remember, Parov Stelar, Die Antwoord, Billy Talent, Beatsteaks, Placebo, Skrillex, Die Fantastischen Vier, Jan Delay, Imagine Dragons, Deichkind, Deadmau5, Alligatoah en Fritz Kalkbrenner op het programma staan. Het lijkt dan wel eens een grote concurrent voor het Belgische Pukkelpop te kunnen worden.

Marek Lieberberg gaf gisteren een officiële persconferentie inzake de verhuizing van Rock am Ring en sprak op het einde over dit nieuwe festival. De persconferentie kun je hieronder terugzien.