Grotere rol voor elektronisch nachtprogramma op Down The Rabbit Hole 2024

Mainstage Hotot op Down The Rabbit Hole 2023
Photo credit: Thomas Heijligers / Festileaks

Down The Rabbit Hole vergroot de rol van het elektronische nachtprogramma. Waar deze acts eerder uitsluitend geboekt werden voor de kleinere stages, is er dit jaar een veel groter podium beschikbaar. Op vrijdag en zaterdag wordt namelijk uitgeweken naar de Teddy Widder, de tweede stage van het festival (de grote tent aan het water).

Het viel al op dat de line-up van Down The Rabbit Hole 2024 een aantal grotere techno en trance acts kende dan voorheen. En dat terwijl vorig jaar de Fuzzy Lop (het derde podium van het festival) en de REX, waar dit genre acts toen stonden, ’s nachts al nauwelijks nog begaanbaar waren door de grote drukte.

Met de nieuw aangekondigde timetable blijkt waarom: acts als TLM Airlines, DJ HEARTSTRING en Octo Octa spelen in de grote Teddy Widder. In plaats daarvan zijn de ‘Rabbit Radio’ hitjesavonden voortaan in de kleinere Fuzzy Lop te vinden.

Ontzettend populair

Bente Bollmann, woordvoerder voor het festival, zegt hierover: “Hoewel we op Down The Rabbit Hole juist ruimte geven aan veel opkomend talent en nieuwe namen in plaats van de meer voor de hand liggende elektronische acts, hebben jullie afgelopen jaren zelf ook geconstateerd dat het elektronisch nachtprogramma ontzettend populair is en dat de Fuzzy Lop daar inmiddels wat te klein voor is. Vandaar de verhuizing van het elektronische programma naar Teddy Widder.”

De wijziging geldt alleen op vrijdag en zaterdag. Op zondag blijft de indeling zoals voorheen en is het elektronisch nachtprogramma (met Palms Trax) in de Fuzzy Lop, met de legendarische Rabbit Radio-afsluiter Arnold Scheepmaker traditioneel in de grote Teddy Widder.

Bollmann: “Bijkomend voordeel daarvan is dat in de nachtprogramma’s in de Fuzzy Lop nog wat scherper alternative gedraaid kan worden. Daarnaast komt er een nieuwe plek waar we in de nachten ook nog meer de diepte ingaan met rock, wave en synths.”

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2024

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 5-7 juli 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.