Is dit de line-up van Rock Werchter 2016?

Rammstein, Coldplay, Pearl Jam en Red Hot Chili Peppers. Dat zijn de vier grote headliners van Rock Werchter 2016. Ten minste, als we de poster mogen geloven die gisteren in de handen van Festileaks viel.

Festileaks krijgt jaarlijks vele posters voor Pinkpop en Rock Werchter getipt. Vaak zijn ze van creatievelingen, maar zo af en toe is er eentje in de roos (we herinneren ons Pinkpop 2013 nog maar al te goed). Gisteren belandde er een creatie in onze tipbox die we jullie niet kunnen onthouden. Het zou de eerste poster van Rock Werchter 2016 zijn. Hij is in perfecte huisstijl opgemaakt en bevat een groot aantal namen die inderdaad op tour zijn.

Voor de duidelijkheid: we kunnen de authenticiteit absoluut niet garanderen. Onder de foto’s wat zaken op een rijtje.

De namen

Rammstein, Coldplay, Pearl Jam, Red Hot Chili Peppers
Editors, Radiohead, Garbage, Bring Me The Horizon, Biffy Clyro, Netsky, Gorillaz, Urbanus & De Fanfaar, The XX, The 1975, Gogol Bordello, Lana Del Rey, Mastodon, Ghost, Knife Party, Foster The People, Black Box Revelation, Goose, CHVRCHES, Greg Dulli, The Hickey Underworld, Chelsea Wolfe, St Germain, FIDLAR, Guy Garvey, Twenty One Pilots, Todd Terje, Slaves

De foto’s

Rock Werchter 2016 Poster?

Rock Werchter 2016 Poster?

Rock Werchter 2016 Poster?

Rock Werchter 2016 Poster?

De betrouwbaarheid

Laten we wel zijn. Dit affiche is de natte droom van velen onder ons. Het lijkt te mooi om waar te zijn. Praktisch is het echter (nog) niet onmogelijk. De genoemde bands kunnen geen van allen uitgesloten worden. Foster The People komt een beetje uit de lucht vallen; de band nam een maand geleden immers nog afscheid van de bassist. Ook staan enkele namen relatief laag op de poster. Radiohead zou bijvoorbeeld voor elk festival een headliner van formaat zijn. Maar misschien prefereert Thom zelf wel een plekje in The Barn?

De strategie van bekendmaking is opvallend. De voorgaande jaren druppelden de namen wekelijks één voor één binnen. Menig festival hanteerde deze strategie. Dus waarom zou Rock Werchter het dit jaar niet anders doen? Zeker wanneer je die kanonnen al bij elkaar hebt weten te verzamelen.

Dit seizoen komt het nieuws- en geruchtenseizoen sowieso een stuk eerder op gang dan in 2014. Festivaldirecteuren geven aan dat de headliners al vastliggen.

De poster is perfect opgemaakt in de nieuwe RW-huisstijl. Indien dit het werk is van een grappenmaker, dan is het wel de meest getalenteerde onze redactie ooit heeft mogen beoordelen. De foto’s lijken geënsceneerd. Doet de maker zijn best om ons te overtuigen? Of is hij toevallig op het juiste moment langs het juiste bureau gelopen?

De leaker wenst overigens anoniem te blijven, wat op verschillende manieren uitgelegd kan worden..

Of er nu überhaupt al posters worden gemaakt? Of er niet te veel headliners (te laag) op de affiche staan? Het zijn terechte vragen. Ook wij zijn meer dan terughoudend over de validiteit van deze poster. Mocht deze inderdaad in elkaar geknutseld zijn, dan complimenteren we de maker met dit faken next level. En als het allemaal toch waar blijkt, dan kunnen we ons alvast opmaken voor een echte Rock Werchter kaartenrun.

Update: Een oplettende lezer wijst ons erop dat Twenty One Pilots tijdens RW in Amerika is. Is dit het bewijs dat het een fake betreft?

We houden je hiervan, en van al het andere festivalnieuws, op de hoogte via ons Facebook account.

 

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen