‘Coldplay op festivals in 2017’

1862
© Yodel Anecdotal(CC BY)
© Yodel Anecdotal(CC BY)

Coldplay zal na de tour van dit jaar niet stilzitten: de band heeft in 2017 al een hoop op de planning staan, waaronder optredens op ‘festivals overal ter wereld’. Dat meldt bassist Guy Berryman in een interview in het Britse muziekblad NME.

In het interview wordt onder meer de groei die de band de afgelopen 15 jaar maakte besproken, maar ook optredens op de Super Bowl en Glastonbury en zelfs de scheiding van frontman Chris Martin komen aan bod. Martin stelt verder dat de band naar aanleiding van hun nieuwste album, A Head Full of Dreams, ‘uitgebreid’ willen touren. Na het uitbrengen van het vorige album Ghost Stories vonden er slechts 20 shows plaats. Ter vergelijking: het album daarvoor, Mylo Xyloto, werd gevolgd door 85 shows.

“Berryman confirms the band already have a series of worldwide festivals and gigs mapped out, which will take them up to late 2017.”

Tour 2016

Coldplay speelde tot nu toe thuiswedstrijden in Engeland, deed Zuid- en Noord-Amerika aan en speelde 2 keer in de Amsterdam Arena staan. België staat dit jaar niet op het tourschema. Volgend jaar beter?

Op festivalgebied blijft het in 2016 vrij stil voor de Britten. Ze waren enkel te vinden op het podium van BBC Radio 1’s Big Weekend en Glastonbury, beide in Engeland. De laatste keer dat we Coldplay op een festival in de Benelux zagen is al weer een tijdje geleden. In 2011 was de band te bewonderen op Pinkpop en Rock Werchter. Benieuwd hoe dat er uit zag? Hun optreden op Pinkpop is één klik van je verwijderd.

Houdt van woordgrapjes, gaat naar school en woont in Amsterdam en is oprichter, vice president en CEO van de Linda, Roos & Jessica-fanclub. Tevens enige lid.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.