Lowlands terugblik: DeWolff zet Alpha in vuur en vlam

719
DeWolff Group Shoot 2011

3voor12 gaf DeWolff een 5 als rapportcijfer voor hun optreden op Lowlands, wat een bullshit!

Laten we vooropstellen dat ondergetekende zeer gecharmeerd is van Limburgse trots DeWolff waardoor de mening van Festileaks wellicht wordt beïnvloed. Bij het lezen van het rapport van 3voor12 vielen mijn schoenen echter uit.. (Klik voor artikel)

Er wordt door “kenners” veel geklaagd over de hedendaagse overgeproduceerde radiomuziek. Beginnende getalenteerde bands worden binnen no-time opgepikt door een platenlabel die direct van grote – negatieve – invloed zijn op de muzikale creativiteit van de muzikanten. DeWolff is een band die hier niet in meegaat. Hun Psychedelische 70’s rock wordt wellicht flink beïnvloed door o.a. Led Zeppelin en The Doors, maar is juist daarom onderscheidend van talloze nieuwe Nederlandse “3FM-bands”.

Festileaks @ DeWolff: “Pablo, Robin en Luca, jullie zijn geweldig begaafde muzikanten en hebben een retestrakke show neergezet op Lowlands. De Alpha begon halfleeg, eindigde vol en ging helemaal uit zijn plaat, gewoon omdat het zo vet en goed was. 3voor12 had zijn dag niet, wij wel, mede dankzij jullie! Keep it up, rock on..”

Over smaak valt niet te twisten, oordeel daarom zelf.

DeWolff – Don’t You Go Up The Sky

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

DeWolff – Gold and Seaweed

Geestelijk vader van de Festileaks-familie. Verzamelaar van vinyl en herinneringen. Geboren op Megaland. Droomt van een festivaldag met Radiohead, Arcade Fire, Sigur Rós én een reunie van Talk Talk.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.