Lowlands terugblik: DeWolff zet Alpha in vuur en vlam

DeWolff Group Shoot 2011

3voor12 gaf DeWolff een 5 als rapportcijfer voor hun optreden op Lowlands, wat een bullshit!

Laten we vooropstellen dat ondergetekende zeer gecharmeerd is van Limburgse trots DeWolff waardoor de mening van Festileaks wellicht wordt beïnvloed. Bij het lezen van het rapport van 3voor12 vielen mijn schoenen echter uit.. (Klik voor artikel)

Er wordt door “kenners” veel geklaagd over de hedendaagse overgeproduceerde radiomuziek. Beginnende getalenteerde bands worden binnen no-time opgepikt door een platenlabel die direct van grote – negatieve – invloed zijn op de muzikale creativiteit van de muzikanten. DeWolff is een band die hier niet in meegaat. Hun Psychedelische 70’s rock wordt wellicht flink beïnvloed door o.a. Led Zeppelin en The Doors, maar is juist daarom onderscheidend van talloze nieuwe Nederlandse “3FM-bands”.

Festileaks @ DeWolff: “Pablo, Robin en Luca, jullie zijn geweldig begaafde muzikanten en hebben een retestrakke show neergezet op Lowlands. De Alpha begon halfleeg, eindigde vol en ging helemaal uit zijn plaat, gewoon omdat het zo vet en goed was. 3voor12 had zijn dag niet, wij wel, mede dankzij jullie! Keep it up, rock on..”

Over smaak valt niet te twisten, oordeel daarom zelf.

DeWolff – Don’t You Go Up The Sky

DeWolff – Gold and Seaweed

Lowlands Logo

Lowlands 2011

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 19-21 augustus 2011
Line-up
Balthazar
Agnes Obel
Âme
Balthazar, Agnes Obel, Âme +123 meer
Tickets Niet meer beschikbaar.