Advertisement

Bevrijdingsfestival Utrecht 2024 maakt line-up bekend

De eerste zes acts voor het Bevrijdingsfestival Utrecht 2024 zijn wereldkundig gemaakt. Onder andere DeWolff en Bankzitters staan op het programma.

De line-up bestaat volledig uit Nederlandse artiesten. Ook zangeres FAY en band The Cool Quest zijn te vinden in Park Transwijk. Bezoekers kunnen de dag swingend afsluiten met een vrolijke dj-set van Disko Disko. De programmering van 5 mei in Utrecht is nog niet compleet. Er worden binnenkort meer artiesten en activiteiten toegevoegd.

Al eerder maakte de organisatie de ‘Ambassadeurs van de Vrijheid’ bekend, waaronder de 21-jarige Claude. Toen stond al vast dat de zanger optreedt op het Bevrijdingsfestival Utrecht 2024. Claude schrijft daarnaast als ambassadeur een eigen verhaal over vrijheid. Een belangrijk onderwerp voor de artiest die op zijn negende vluchtte vanuit Congo.

Bevrijdingsfestivals

Naast Utrecht draaien de andere Bevrijdingsfestivals ook al warm. Zo presenteerde Limburg de komst van Epica als headliner. Flemming, Wende en Son Mieux mogen tevens de ambassadeurstitel dragen en reizen af naar meerdere festivals op de nationale dag voor de vrijheid. Daarnaast zijn onder andere Merol, Chef'Special, Dotan en Sophie Straat door het hele land te zien.

Op 5 mei valt er weer genoeg te festivallen in Nederland. De feestdag valt dit jaar in het weekend, dus genoeg reden om een paar shows mee te pikken. Festileaks zet de gratis en betaalbare alternatieven voor je op een rijtje.

Bevrijdingsfestival Fryslan Logo

Bevrijdingsfestival Fryslan 2024

Locatie
Nederland
Leeuwarden, Nederland
Datum 5 mei 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen