BLUESROCK FESTIVAL: Still Got The Blues met Oma en DeWolff

508
DeWolff Group Shoot 2011

Jaaaaaaa lieve Festivrienden! We hebben onze eerste ingezonden festivalverslaggeving. Deze is van onze nu al legendarische verslaggeefster Ellen. Zij was afgelopen weekend op het Bluesrock Festival in Tegelen en wilt haar bijzondere festivalervaringen graag met jullie delen…

Hier is haar verslag:

BLUESROCK FESTIVAL 2011

Het is weer zover, het eerste weekend van september staat voor de deur. In het Noord-Limburgse Tegelen is dit weekend een begrip, het is namelijk het weekend van het BluesRock festival. Enkele die hard fans van ver buiten de provincie hebben ook dit weekend traditiegetrouw in hun agenda staan. En ik vind het tijd worden dat ook jeugdige bezoekers van Festileaks kennis maken met dit festival.

BluesRock, wij (echte Tegelse maedjes) zijn ermee opgegroeid, de muziek die elk jaar uit het openluchttheater D’n Doolhof door de Tegelse straten galmt, onze ouders die al 28 jaar traditiegetrouw het festival bezoeken, de tentjes, campers & caravans rondom D’n Doolhof. Hèt hobbyfestival van Jan Smeets.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Wat vooral opvalt is de diversiteit aan BluesRock bezoekers. Spijkerjasjes en cowboylaarzen lijken essentieel voor de overjarige hippiebezoekers, maar ook de hele stoere mannen vol tattoo’s en de echte muziekliefhebbers die zijn blijven hangen in de sixties & seventies horen bij de gemiddelde bezoeker.

Je vraagt je af waarom wij “twentysomethingchicks” BluesRock bezoeken. Dat komt vooral omdat het hoort bij de tradities van de plek waar wij zijn opgegroeid. Sinds een jaar of 3 is het onze traditie geworden om elk 1ste weekend van september terug te komen naar Tegelen om daar samen met onze ouders, broertjes, zusjes, neefjes, nichtjes, vriendjes & vriendinnetjes de gezelligheid op te zoeken & te genieten van de bluessss.

Op vrijdagavond gaan we van start ; “The Night Before”, georganiseerd door Tegelse kasteleins. Elk café een andere band, de doorgaande weg in het centrum is afgesloten, heel Tegelen is uitgelopen en het weekend kan beginnen.

Zaterdagmiddag, het festival zelf, elk jaar dezelfde vraag; Gaan we kaartjes kopen of niet? Jullie moeten nl weten dat het 1ste jaar dat we BluesRock bezochten was in 2009. We hadden geen kaartje maar de mannen van de headliner Hank III & Assjack bezorgde ons vipkaartjes. Gewoon door op hun tourbus te kloppen met de vraag of we wellicht nog een gitaartje naar binnen moesten dragen? Dit resulteerde in een biertje met die ietwat eng uitziende kerels en gratis entree! Wat ’n mooi begin van ons eerste jaar BluesRock. We hadden geen idee wie Hank III was en hun muziek tja…niet ons ding maar toch leuk die vipkaartjes.

Dit jaar toch maar braaf een kaartje gekocht (er stond geen tourbus waar we aan konden kloppen) en later op de middag werden voorgesteld aan Pablo & Luka, de mannen (mannen? meer mannetjes) van Dewolff. In de zon gezellig een praatje maken voor hun optreden en herinneringen ophalen van hun waanzinnige optreden op Lowlands afgelopen zomer. Waarom weet ik niet maar 10 minuten later zaten we met Dewolff bier te drinken in de huiskamer van onze oma, die om de hoek woont. Als oma niet meer naar BluesRock gaat dan brengen wij BluesRock naar haar, Oma had wel maar 6 flesjes in bier in huis begon ze verontschuldigend. Oma is 80 jaar maar gegarandeerd de hipste oma van NL, ze had geen idee wie Dewolff was en Dewolff had geen idee wie Oma Betsie was maar beide vonden het prachtig. Lekker chillen op de bank bij oma voor hun optreden later die avond.

We hebben er uiteraard voor gezorgd dat de mannen weer op tijd terug waren zodat Jan’s programma niet in de war geschopt zou worden. Want ruzie met Jan willen we niet op ons geweten hebben.

Dewolff gaf het beste optreden van de dag en de afsluiter Canned Heat zou hun ook niet meer kunnen overtreffen. FUNFACT: Pablo van Dewolff refereerde nog aan het bezoek aan Oma!

Het optreden knalde & het blijft ongelooflijk dat 3 superjonge gasten muziek maken waarbij je terug gaat in de tijd. Gegarandeerd het beste optreden en ook het optreden dat het meeste losmaakte bij het publiek.

Canned Heat teert nog steeds op hun oude hit; On the Road Again, wat ze volgens mij 3 kwartier lang gespeeld hebben. Daarnaast waren ze vooral aan het lullen over Woodstock en hadden ze niet echt het idee dat het inmiddels 2011 was ipv 1969!

BluesRock, in niks te vergelijken met een ander festival en gegarandeerd de meest uiteenlopende types onder de bezoekers.

Voor ons belangrijk om elk jaar proberen voorgaand jaar te overtreffen. En na het jaar dat we Hank III & Assjack mee de plaatselijke kroeg in hadden genomen is dat dit jaar dik en dubbel gelukt met Oma meets Dewolff of Dewolff meets Oma!

Still Got The Blues!

Ellen

Co-founder Festileaks.com. Pinkpop. Rock Werchter. The National, Radiohead, The Rolling Stones, Afghan Whigs, Placebo. Danish Audiophile Loudspeaker Industries. Deep house. Limburg. Liefde voor Amsterdam. Mr. November. Where Is My Mind?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.