Update: Rock Werchter 2012

Rock Werchter Programma 2015

Binnenkort verwachten we de eerste namen officieel bekend te maken voor festivalseizoen 2012. Tot die tijd moeten we genoegen nemen met de – o zo leuke – geruchtenlijstjes en andere nieuwtjes. Hierbij een update van de laatste stand van zaken aangaande Rock Werchter 2012.

– Er is op dit moment nog geen enkele officiële bevestiging, officieus staat RHCP al op het affiche. Ook de komst van Blink182 lijkt zo goed als zeker, net als Beirut en Snow Patrol.

– De kans dat Rage Against The Machine op Werchter staat wordt steeds groter, zeker nadat blogger Francis Zegut wist te melden dat RATM Mainsquare festival aandoet. Mainsquare is het kleine broertje van Rock Werchter en een combi-deal is een reële kans. Zeker nadat in de AB, backstage bij Gotye (een zekerheidje..?) hetzelfde gerucht is opgevangen..

– Ook Saybia heeft aangegeven in 2012 weer op festivals in Nederland en België te staan.

Lenny Kravitz mag ook worden toegevoegd aan de geruchtenlijst. Dit voornamelijk door zijn optreden in het Antwerpse Sportpaleis, later dit jaar. Het verleden heeft uitgewezen dat de kans hierdoor enorm toeneemt. (In 2010 met Green Day, Rammstein en Kings of Leon. In 2009 met Muse en in 2008 met Coldplay en Metallica…)

– Vorig jaar viste Werchter achter het net met Foo Fighters. Het verhaal van Pukkelpop kennen we natuurlijk allemaal. De kans op een Belgische herkansing in 2012 is absoluut aanwezig.

– Zoals we eerder al berichten in het artikel: “Toch geen Radiohead op de festivals in 2012” is de kans op een optreden van Thom & friends inmiddels minimaal.

– Er is verder een shitload aan artiesten die eind dit jaar of begin volgend jaar in België optreden en daarmee een kans – en that’s it voor dit moment – maken op een plekje op Werchter: o.a. Justice, Noel Gallagher High Flying Birds en The Smashing Pumpkins.

– In de wandelgangen worden ook Kasabian, Kanye West, Rammstein, Muse, Bjork, Pearl Jam en Metallica genoemd. Feitelijke aanwijzingen die dit concretiseren zijn echter nog onvindbaar. Wellicht kunnen jullie ons hiervan voorzien?

Zo gauw er meer nieuws is verneem je dat direct via onze site. Hebben we iets over het hoofd gezien? Kunnen we een naam wegstrepen? Let us know!

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen