Korte festivalupdate

Festival Crowd General 2012

Welk nieuws is er vandaag te melden vanuit festivalland?

Zoals eerder gemeld start de voorverkoop voor Lowlands op 4 februari.

Het nieuws dat KaZantip volgend jaar plaatsvindt in Portugal lijkt onjuist. Dit bericht werd in de wereld gebracht door de voormalig promotor die na een conflict met de organisatie heeft besloten een “eigen KaZantip” in Portugal te organiseren. Over de naam en datum van het evenement is echter nog niets bekend. Het “gewone KaZantip” is ook volgend jaar in Oekraïne. Nieuws over het conflict en beide evenementen volgt later.

Het Spaanse Primavera komt vandaag weer met extra namen maar ook met een annulering. De nieuwe namen zijn: Off! (met leden van Black Flag, Redd Kross, Circle Jerks, Rocket From The Crypt en Burning Brides), A$AP Rocky, White Denim, Baxter Dury en Sandro Perri. Het optreden van Guided by Voices is daarentegen geannuleerd. De aanstaande reünie is door de band afgeblazen en vervangen door een definitieve split-up. De annulering treft ook het I’ll Be Your Mirror festival van ATP in Londen die Guided by Voices ook al had vastgelegd.

Roskilde komt vandaag met een drietal Hip-Hop namen in de vorm van Wiz Khalifa, Yelawolf en Royce Da 5’9″. Na Bon Iver, Bjork en Bruce Springsteen staan inmiddels 6 artiesten op het programma.

Ook Isle of Wight komt met een nieuwe naam. Tom Petty & The Heartbreakers is (na Bruce Springsteen) de tweede headliner en zal de eerste festivaldag afsluiten. Het is hun eerste grote optreden in het Verenigd Koninkrijk in twintig jaar.

Tot slot, er mag ook gedanst worden! Madeon, Gui Boratto, Ben Klock, Jessie Ware, Monolake (live) en The Gaslamp Killer zijn toegevoegd aan het affiche van 5 Days Off. Meer namen volgen eind december.

Isle of Wight Logo

Isle of Wight 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Newport, Verenigd Koninkrijk
Datum 20-23 juni 2024
Line-up
Green Day
Pet Shop Boys
The Prodigy
Tickets Kopen