Sziget beste festival van Europa

Sziget Main Stage

In het Nederlandse Groningen zijn afgelopen avond de European Festival Awards 2011 uitgereikt. De belangrijkste award, die voor Best Major Festival, is toegekend aan het Sziget Festival in Hongarije. Dat is bepaald aan de hand van stemmen van festivalbezoekers uit heel Europa. Zie dit artikel voor een overzicht van alle winnaars.

Met 60 podia, 7 festivaldagen en bijna 400.000 ‘daily visitors’ is het festival uitgegroeid tot het grootste festival van Centraal-Europa. Het festival staat bekend om haar uitbundige maar vriendelijke sfeer, het vrijheidsgevoel, het goede weer, de unieke locatie op een eiland in Boedapest en de zeer gevarieerde line-up.

In 2012 viert Sziget van 6 tot 13 augustus haar twintigste editie en voor deze gelegenheid wil de organisatie de beste line-up ooit neerzetten. De eerste act die is bekendgemaakt is The Stone Roses, meer namen worden binnenkort bekendgemaakt. In 2012 zullen opnieuw treinen vanuit Nederland rechtstreeks naar Boedapest gaan rijden. Kaarten voor het festival en deze treinen zijn inmiddels te verkrijgen op deze website.

Bron: Szigetfestival.nl

Sziget Logo

Sziget 2023

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 9-14 augustus 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Ron Thomassen

Geestelijk vader van de Festileaks-familie. Verzamelaar van vinyl en herinneringen. Geboren op Megaland. Droomt van een festivaldag met Radiohead, Arcade Fire, Sigur Rós én een reunie van Talk Talk.

Meer van Ron