Advertisement

Eerste namen Positivus Festival 2012

Het Positivus Festival is in korte tijd uitgegroeid tot het grootste muziek- en kunstfestival van de Baltische Staten. Het festivalterrein is prachtig, met podia opgesteld tussen de duinen en barretjes op het Oostzeestrand, en de programmering is om van te smullen voor de vele liefhebbers van nieuwe muziek. Van de acht acts die vandaag zijn bekendgemaakt, stonden er eerder dit jaar nog op Eurosonic.

De meest bekende band uit deze aankondiging is wellicht de Britse band Friendly Fires. Met hun eerst album was de band al genomineerd voor meerdere British Music Awards & Mercury Awards. Met onder andere de hits “Hawaiian Air”, “Paris”, “Jump in the Pool” worden ze door alle grote radio stations over de hele wereld gedraaid en hebben ze een aanzienlijke fanbase gecreëerd.

SBTRKT live is een van de meest trendy acts van nu. Door critici wordt hij beschouwd als één van de grondleggers van de post-dubstep. Met zijn gebruikelijke masker op zal hij wederom een denderend optreden verzorgen.

Ewert and the Two Dragons, de populairste band in Estland, speelt komend jaar ook op het festival. In een erg korte tijd werd deze band razend populair in de Baltische Staten en in de lente start de band een Europese en Noord-Amerikaanse tour.

Jamie N Commonsis een van de artiesten die op de lijst van de BBC Sound of 2012 stond en zal dit jaar ook te vinden zijn op het Positivus festival. Hij is pas 22 jaar oud, maar zijn muziek voelt zowel vertrouwend oud als vernieuwend aan.

Evenals Jamie N Commons, stond ook Lucy Rose in verschillende lijsten met veelbelovende muzikanten. Ze was eerst achtergrondzangeres bij Bombay Bicycle Club, maar besloot daarnaast een solocarrière op te zetten.

Vooralsnog is Givers de enige Amerikaanse band die op het festival zal spelen. Ze worden vaak vergeleken met Vampire Weekend maar dan nog met een extra schepje positiviteit en plezier bovenop.

Vondelpark is een jonge band met wederom drie getalenteerde muzikanten. Ze spelen van rock tot elektronisch en dit zorgt ervoor dat ze de concurrenten een stap voor zijn. Hun optredens worden beschreven als vernieuwend.

De laatste maar zeker niet de minste bekendgemaakte act in dit rijtje is Cashier No. 9. Deze Britse band heeft vorig jaar pas haar debuut album uitgebracht, maar speelde desondanks al op festivals door heel Europa.

De headliners worden binnenkort bekendgemaakt.

Tickets worden verkocht op de officiële Nederlandse website van Positivus. Een tweedaags ticket kost EUR41,50, een tweedaags ticket incl. camping kost €46,50. Dat zijn nog eens prijzen!