Festitune 2012: Django Django Vs. Of Monsters And Men

Of Monsters and Men crowd

We vervolgen onze zoektocht naar de Festitune van het jaar met een bijzondere krachtmeting. De experimentele pop van Django Django neemt het op tegen de folk van Of Monsters And Men.

Django Django is hip. Waar aan het begin van het jaar nog niemand had gehoord van Django Django, lijkt de laatste twee weken een regelrechte hype te zijn ontketend. Support all over the place. Om ‘Default’ kun je niet meer heen. Het effect van één luisterbeurt staat gelijk aan dat van het drinken van vier energiedrankjes. Een absolute stuitergarantie! Is ‘Default’ alleen een hype? Of is Django Django de nieuwe Britse revelatie…

Met Of Monsters And Men komt een tegenstander uit onverwachte hoek. Geen beats, wel folk en dus gezelligheid. De vergelijking met Mumford & Sons wordt vanzelfsprekend gemaakt. Toch heeft deze zeskoppige Ijslandse band een geheel eigen geluid. Het aanstekelijke ‘Little Talks’ maakt dorstig. Want eigenlijk luister je het lekkerst onder het genot van een alcoholische versnapering.

Ga je voor de Redbull of het biertje?

Django Django of Of Monsters And Men?

Django Django – Default

Of Monsters And Men – Little Talks

[polldaddy poll=6069393]

De eerste rondes lijken beslist in het voordeel van Howler en The Maccabees. Breng jij daar nog verandering in?

[polldaddy poll=6039578]

[polldaddy poll=6045950]