Geruchtenoverzicht: wie zien we op Down The Rabbit Hole 2020?

Foto: Kamiel Scholten

Het affiche van Down The Rabbit Hole begint aardig kleur te krijgen. Onder de eerste twee aankondigen zaten onder meer Tyler, The Creator, Disclosure en Brittany Howard. Verder laat de organisatie weten dat Tame Impala en Lana Del Rey dit jaar niet op het festival staan. Het is wachten op de laatste grote klepper, als deze al komt. Maar welke acts komen daarvoor in aanmerking? Wij hebben enkele kanshebber op een rijtje gezet.

alt-J

alt-j

alt-J heeft de afgelopen jaren al op veel festivals gestaan. De band was eerder te zien op Lowlands en gaf al twee keer een headlineshow op Best Kept Secret. Op de bühne van Down The Rabbit Hole heeft de groep echter nog nooit gestaan. Daar zou de aankomende festivalzomer wel eens verandering in kunnen komen. alt-J staat namelijk een week na het festival op NOS Alive en Mad Cool.

London Grammar

London Grammar

London Grammar is een graag geziene gast op de festivals. Ook in 2020 doen Hannah Reid en consorten weer een festivaltour. Mad Cool Festival in Spanje is het eerst aangekondigde festival voor de groep volgend jaar. Dit is een week na Down The Rabbit Hole. Kunnen we komend jaar genieten van hits als ‘Strong’ en ‘Oh Woman Oh Man’ op de Groene Heuvels?

Bon Iver

Photo: Ben Houdijk

Dit jaar was Bon Iver al headliner op Best Kept Secret, en ook in 2020 keert de band terug naar Nederland. In april staat de band rondom Justin Vernon in de Ziggo Dome. Toch is een nieuwe Nederlandse festivalshow niet uitgesloten. De band is aankomende zomer namelijk weer op de Europese festivalweides te vinden. Zo staan optredens in Noorwegen, Zweden en Finland al op de planning. Volgt er ook een show dichter bij huis?

The Killers

The Killers zitten niet stil. De afgelopen periode regende het nieuws van de Amerikanen met onder meer een nieuw album dat eraan komt. Deze langspeler wordt verwacht in de lente van 2020. Daarnaast kwamen er ook aankondigingen voor festivalshows op onder andere TW Classic en Mad Cool. Down The Rabbit Hole valt precies hier tussenin. Tijd genoeg om een bezoekje te brengen in Nederland, zou je zeggen.

The 1975

The 1975 stonden afgelopen jaar al op veel festivals, onder meer Pinkpop en Rock Werchter, maar ook in 2020 gaat de band vrolijk door. De band heeft al veel optredens staan voor volgend jaar met onder meer een optreden in Antwerpen. In oktober staan de Britten ook al in de Ziggo Dome. Ze zouden zomaar in de zomer weer terug kunnen keren voor een festivalshow.

Of Monsters and Men

of monsters and men
of monsters and men

De Ijslanders noteerden al veel optredens voor 2020. Ook gaf de band eind 2019 nog een concert in TivoliVredenburg. In de zomer keren ze terug voor de festivals. Door een optreden op Pinkpop lijkt de kans niet heel groot dat ze ook een stop zullen maken bij de Groene Heuvels. Door het tourschema blijft echter wel de deur op een kier staan. In het weekend van Down The Rabbit Hole staat alleen op 3 juli een optreden gepland in Barcelona.

The xx

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

The xx komt snel met nieuwe muziek. Ze laten via Instagram weten dat ze niet kunnen wachten om hun nieuwe songs te delen. De laatste Nederlandse festivalshow van de groep dateert alweer van 2017. Het lijkt dus het perfecte moment voor het trio om de nieuwe nummers te laten horen op de festivalweides. Romy van The xx is al solo bevestigd met een dj-set op het festival. Betekent dit dat we de andere twee leden van de band ook gaan zien in Beuningen?

Down The Rabbit Hole 2020

Down The Rabbit Hole 2020

DTRH
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Down The Rabbit Hole. Dat is waar je bent wie je bent wanneer niemand je kan zien. Ooit ontstaan als spin-off van Lowlands, inmiddels zo veel meer dan dat. Verwacht op Down The Rabbit Hole (wij mogen ‘DTRH’ zeggen) een positieve en gebalanceerde line-up voor de fijnproever, aangevuld door te gekke feestjes en mensen met een gezonde dosis levenszin.

In 2020 moeten we een jaar overslaan: door het aanhoudende coronavirus gaat het festival niet door. Onder andere Disclosure, FKA twigs en Tyler, The Creator sierden het affiche. Zoek nog een beetje troost van de afgelasting met behulp van onze playlist:

Hoewel het nog even wachten is tot DTRH van start gaat, kun je alvast in de stemming komen met onze Spotify-playlist:

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2024

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 5-7 juli 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.