Festitune 2012: The Vaccines Vs. China Rats

Vaccines Group Shoot 2011

De vijfde ronde van Festitune 2012 wordt uitgevochten door de Britse bands The Vaccines en China Rats. Een strijd tussen Londen en Leeds. ‘Why Should I Love You’ tegen ‘To Be Like I’.

Voor The Vaccines was 2011 een jaar om nooit te vergeten. Hun eerste album ‘What Did You Expect From The Vaccines’ was het best verkochte debuutalbum van het jaar. Boekingen voor de grote festivals als gevolg. Daar het tweede album nog (heel) even op zich laat wachten, bleek Record Store Day een goede aanleiding om samen met singer songwriter R. Stevie Moore een ‘gelimiteerd tussendoortje’ uit te brengen. ‘Why Should I Love You’ – origineel van Moore – is met een klodder Vaccines-saus een teaser van jewelste voor het nieuwe album. Aanstekelijker dan de griep, geen vaccin tegen opgewassen.

Tegenstander China Rats komt net uit het ei gekropen. Deze vierkoppige band uit Leeds brengt op 30 april in de vorm van ‘To Be Like I’ hun debuut EP uit. NME, die de liedjes van China Rats snel oppakte, is nu al lovend over de groep en voorziet een gouden toekomst. China Rats maakt high-school rock ’n’ roll met een typisch Brits karakter. De muziek zit grofweg ergens tussen, onder of boven Arctic Monkeys, Glasvegas, The Drums en Miles Kane, aldus London Calling.

Twee bands die nog relatief groen achter de oren zijn. Welke Britse ‘nieuwkomer’ krijgt jou support?

The Vaccines – Why Should I Love You:

China Rats – To Be Like I:

[polldaddy poll=6164042]