The Vaccines eerste act voor Crammerock 2019

The Vaccines

Crammerock 2019 maakt vandaag de eerste band bekend. Vrijdag 6 september staan The Vaccines op de Belgische planken.

Met The Vaccines kan ook het speculeren over de line-up van Crammerock beginnen. De organisatie geeft tegelijk met de aankondiging aan dat ze de komende weken meer namen wereldkundig maakt. De ticketverkoop start zaterdag 25 mei.

Het is niet de eerste show voor The Vaccines in de Benelux. De band is namelijk ook gepresenteerd door Lowlands.

The Vaccines

De Britse indierockband The Vaccines bestaat sinds 2010. Een jaar later bracht de band het debuutalbum What Did You Expect From The Vaccines? uit met daarop bescheiden hitjes als ‘If You Wanna’ en ‘Wrecking Bar (Ra Ra Ra)’. Het viertal heeft inmiddels vier albums uitgebracht, waarvan Combat Sports van enkele maanden geleden het meest recente is.

De band is dit jaar te zien op de Europese zomerfestivals. Zo staat de groep onder meer op Lowlands en Crammerock.

Crammerock 2019

Crammerock werd voor het eerst gehouden in 1991 onder de naam Cramme Zomerfestival en duurde slechts één dag. Sinds het jaar 2000 spreekt men van een tweedaags festival, steevast georgansieerd in de Belgische gemeente Stekene. Over de jaren heen hebben onder andere Triggerfinger, White Lies en Stereophonics op het affiche gestaan.

De komende editie van het festival vindt deze zomer plaats op vrijdag 6 en zaterdag 7 september. Vooralsnog is alleen The Vaccines aangekondigd door de organisatie. De kaartverkoop gaat zaterdag 25 mei van start en voor meer informatie kun je terecht op de website van het festival.

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel