Advertisement

Muzikanten scharen zich achter de Amerikaanse presidentskandidaten

Bruce Springsteen Live Bruce 2012

Terwijl in Nederland de verkiezingen net achter de rug zijn, begint de strijd in de Verenigde Staten nu pas vorm te krijgen. Wie wordt de nieuwe president? Is het de democratische en huidige president Barack Obama? Of gaan de Amerikanen deze keer toch voor een republikein met de naam Mitt Romney?

Nu zul je natuurlijk denken wat heeft dit met muziek en festivals te maken en waarom schrijft Festileaks hier überhaupt over? In Amerika betekenen verkiezingen een enorm mediacircus met steun- en lofbetuigingen vanuit iedere hoek van het land. Voor de gewone Amerikaanse burger is het belangrijk dat zij zich kunnen identificeren met een beroemde voorstander van Obama Of Romney.

Het blijft natuurlijk Amerika en als je inhoudelijk niets om de verkiezingen geeft (of je snapt er helemaal niks van), dan is je zieltje al snel gewonnen wanneer jouw favoriete artiest openlijk aandacht vraagt om jouw stem.

Hieronder voor zowel de democraten als de republikeinen een lijstje met tien gelieerde muzikanten. Kies jij op basis van deze artiesten voor Obama of Romney?

Democratische muzikanten:

1. Pearl Jam
2. Foo Fighters
3. Cold War Kids
4. Bruce Springsteen
5. Neil Young
6. Tom Petty
7. Jay-Z
8. System Of A Down
9. The Roots
10. Green Day

Republikeinse muzikanten:

1. Alice Cooper
2. Kiss
3. Lynyrd Skynyrd
4. Beach Boys
5. Kid Rock
6. Johny Ramone
7. Megadeth
8. Willie Nelson
9. Ted Nugent
10. Britney Spears