Pinkpop 2013: Stilte voor de storm?

Pinkpop Rocks

Rock Werchter maakte de afgelopen weken al de ene na de andere headliner en sub-headliner bekend. Bij Pinkpop daarentegen blijft het erg rustig. Is het de stilte voor de storm of is het dit jaar armoe troef?

De afgelopen jaren wist Pinkpop ons toch altijd te verassen met sterke headliners. Afgelopen jaar was Linkin Park niet zo sterk geprogrammeerd, maar waren The Cure en Bruce Springsteen toch zeer welkome gasten. Het jaar daarvoor was het ijzersterk met Coldplay, Kings of Leon en Foo Fighters.

Dit jaar maakte ze net als Rock Werchter en enkele andere grotere festivals al vroeg de komst van Green Day bekend, maar werd er verder nergens bij aangesloten. Jan Smeets tapt dus duidelijk uit een ander vaatje dan enkele concurrenten.

Dat Muse het komende festivalseizoen op menige poster zal staan is bijna niet uit te sluiten. Rock Werchter kunnen we helaas wel uitsluiten, maar daar stonden ze dan ook nog in 2010. Muse op Pinkpop was daarentegen voor het laatst in 2007 en kan voor komend festivalseizoen wel eens aan het langste eind hebben getrokken.

Kijkend naar het nu bekende tourschema van Depeche Mode, kunnen we deze overigens helemaal uitsluiten voor Pinkpop. Queens of the Stone Age is dan weer niet ondenkbaar voor Pinkpop na de eerdere bekendmaking dat ze 21 juni op het Hurricane-Southside Festival staan.

Is het de stilte voor de storm of armoe troef? Worden het dan toch gewoon The Killers en Snow Patrol? Wij houden jullie natuurlijk helemaal op de hoogte. Alles houden we centraal voor jullie bij op onze Pinkpop 2013: Nieuws, Geruchten & Bevestigingen pagina.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2025

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 20-22 juni 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen