Het laatste Dour nieuws en de nieuwste namen

Dour Festival Crowd

De Franse scene zal sterk vertegenwoordigd zijn op het aanstaande 25ste Dour Festival, getuige de vandaag bekend gemaakte nieuwe namen.

IAM, de mythische Franse rapgroep komt hun enige show in België van deze zomer doen op het Dour Festival. Deze bad boys uit Marseille komen op zondag 21 juli de Last Arena in vuur en vlam zetten met hun nieuwe album, dat uitkomt in april.

Met de Boombox presenteert de organisatie een nieuwe podium vol hip-hop, dub, trip hop en electro-swing. Historisch gezien was de Magic Soundsystem dé plaats hiervoor.

Zoals het elk goed doopfeest betaamt, heeft Dour ook de perfecte peters en meters gevonden: Oddisee staat voor East-Coast hip-hop. Hij komt zijn album “People Hear What They See”, uit op Mello Music Group, voorstellen. De DJ/producer Gramatik komt ons leren hoe we “hip-hop” in het Sloveens moeten uitspreken en Youssoupha, Franse MC met Congolese roots brengt ons no-nonsense, rechttoe rechtaan rap. Aan de meer elektronische zijde komt Wax Tailor zijn nieuwe album “Dusty Rainbow From The Dark” presenteren, terwijl Tha Trickaz zijn kleurrijke mix op basis van vette beats, scratches, en oude samples op het publiek zal loslaten.

Meer bevestigingen worden de komende dagen bekend gemaakt.

Combi- en dagtickets (met of zonder camping) zijn op de website te koop aan dezelfde prijzen als vorig jaar. Ook de Festihuts zijn beschikbaar! Je kan ze vanaf nu reserveren via de website. Let op: de voorbije jaren was het Festivillage reeds maanden op voorhand uitverkocht. Voor zij die opteren voor Flexotels: deze kamers zijn binnenkort beschikbaar op onze website.

Dour Festival Logo

Dour Festival 2024

Locatie
België
Dour, België
Datum 17-21 juli 2024
Line-up
The Blessed Madonna
Justice
Kaaris
Tickets Kopen