Weer een rits nieuwe namen voor Dour Festival

Dour Festival lightened

Het gaat maar Dour! Het festival kwam zojuist met een verse lading nieuwe namen. Hierbij een overzicht.

Na het Plaine de la Machine à feu voor een eerste keer te bezoeken in 2007, komen de koningen van de US-hardcore terug naar Dour! Converge zal, met hun 10e album ‘All we love we leave behind’ onder de arm, ons trakteren op een staalharde en razend energieke show. Cult!

Terror! Is het überhaupt nog nodig hen voor te stellen? Voor hun 3e passage op het Dour Festival verwachten we een concert dat minstens even waanzinnig zal zijn als dat van 2011. Misschien zelfs nog erger.

Voor post-hardcore kan je terecht bij de Welshmen van Funeral for a friend, terwijl Skindred – ex Dub War – het publiek, zoals in 2011, weer rond de oren zal slaan met hun metal/punk met invloeden uit de ragga en hip-hop. De Belgische hardcore-scene zou niet compleet zijn zonder Dour-habituees Lenght of Time. Zij komen ons hun nieuwe, veelbelovende EP ‘Let the World With the Sun Go Down’ voorstellen.

Wie zich meer kan vinden in sludge of post-rock, kunnen we met plezier vertellen dat Torche terug uitgenodigd is. Zij moesten hun geplande optreden in 2010 annuleren, maar komen nu hun laatste opus ‘Harmonicraft’ uit 2012 ten berde brengen. We verwelkomen die dag ook Pelican, instrumentale post-rockers uit Chicago en – in hetzelfde genre – het Engelse Maybeshewill.  Zij balanceren op het randje van math-rock en drenken hun sound onder in elektronica; het collectief uit Leicester belooft een erg intense show neer te zetten.

Meer namen worden de komende dagen aangekondigd.

Combi- en dagtickets (met of zonder camping) zijn op de website te koop aan dezelfde prijzen als vorig jaar. Ook de Festihuts zijn beschikbaar! Je kan ze vanaf nu reserveren via de website. Let op: de voorbije jaren was het Festivillage reeds maanden op voorhand uitverkocht. Voor zij die opteren voor Flexhotels : deze kamers zijn binnenkort beschikbaar op onze website.

Dour Festival Logo

Dour Festival 2024

Locatie
België
Dour, België
Datum 17-21 juli 2024
Line-up
The Blessed Madonna
Justice
Kaaris
Tickets Kopen