Hiphop op Dour

Dour Festival lightened

Het Dour Festival heeft zojuist een aantal hiphop namen aangekondigd. Onder meer Action Bronson, Robert Glasper Experiment en Apollo Brown & Guilty Simpson zijn toegevoegd aan het programma.

Action Bronson is één van dé hiphop-fenomenen uit de US: hij heeft al samengewerkt met Kendrick Lamar, A$AP Rocky, Joey Bada$$ en Danny Brown, om er maar enkelen te noemen. Op Dour komt hij op donderdag 18 juli de Boombox inhuldigen. Een andere niet te missen artiest: Robert Glasper Experiment: met een verse Grammy voor beste R&B-album van het jaar op zak, komt hij “Black Radio” voorstellen, een kruising tussen jazz en afro-amerikaanse muziek.

Het Boombox-platform wordt verder uitgebreid met de Detroitse underground rap van Apollo Brown & Guilty Simpson en de gangsterrap van Freddie Gibbs. Voor zij die vorig jaar weg waren van de liveset van C2C, heeft Dour dit jaar Scratch Bandits Crew, een trio uit Lyon dat de tent in vuur en vlam zal zetten met hun inventieve scratch-hip hop.

De underground hip hop-scene van New York wordt vertegenwoordigd door de Grace Jones van het genre: Zebra Katz. Nadat ze Diplo al heeft weten te betoveren, is het in juli de beurt aan Dour. Verder kondigt het festival Deluxe aan. Deze Aken vervolledigen de Boombox-affiche van donderdag 18 juli, samen met Wax Tailor, Gramatik en Tha Trickaz.

Meer bevestigingen volgen de komende dagen. Tickets zijn vanaf nu beschikbaar via deze link.

Dour Festival Logo

Dour Festival 2024

Locatie
België
Dour, België
Datum 17-21 juli 2024
Line-up
The Blessed Madonna
Justice
Kaaris
Tickets Kopen