Reggea acts naar Dour

Dour

Een 25e editie kan niet gevierd worden zonder de groten uit het reggae-milieu. Hét genre op zondag, waarvoor Dour weer enkele sterren mogen verwelkomen.

Voor velen onder hen is het niet de eerste keer dat ze naar La Pleine de la Machine à Feu komen. Steeds vergezeld door een trouwe schare fans, komen ze de 25e editie vieren: de meest Jamaicaanse Siciliaan – zowel in zijn ziel als zijn muziek – Alborosie komt de bezoekers onderdompelen in zijn good vibes.

Ze laten de Franse Zéniths vlot vollopen, net zoals de harten van hun fans: Tryo komt hun nieuwe album Ladilafé voorstellen. Reeds DJ en producer sinds 1961, komt U-Roy grasduinen in zijn meer dan 50-jarige carrière.

Eveneens een habitué van het Dour Festival: Anthony B komt ook gedag zeggen. Raggasonic, de sterren van de Franse ragga van de jaren ’90, komen terug met hun nieuwe plaat Raggasonic 3.

Natuurlijk is er ook plek voor nieuwelingen in Dour: Jah Mason & Dub Akom sturen niets anders dan positieve vibes uit met hun dancehall reggae, terwijl de indrukwekkende Dub Fx iedereen zal overtuigen met zijn psyché/dub beat box; hij heeft zijn talenten al ruimschoots bewezen in de straten van de grootste wereldsteden.

Deze week worden nog meer hardcore/metal- en elektro-namen bekend gemaakt.

Het Dour festival vindt plaats van 18 tot en met 21 juli. Tickets zijn voor dezelfde prijs als vorig jaar – 117 euro inclusief camping – verkrijgbaar via deze link.

Dour Festival Logo

Dour Festival 2024

Locatie
België
Dour, België
Datum 17-21 juli 2024
Line-up
The Blessed Madonna
Justice
Kaaris
Tickets Kopen