The National met nieuw album naar Roskilde

The National Group Shoot Black White 2012

Het Roskilde Festival heeft vanmorgen bekend gemaakt dat niemand minder dan The National op komt treden. Dit zal voor de Scandinaviërs de eerste mogelijkheid zijn om materiaal van het nieuwe album live te kunnen ervaren.

De Amerikaanse indierock band heeft al vijf albums op haar naam staan en het zesde album is nu dus op komst. De mannen braken pas door na het vierde album ‘Boxer’. Muziekcritici waren erg lovend over de nieuwe plaat, die werd vergeleken met de muziek van o.a. Bruce Springsteen en Nick Cave. De band heeft ondanks dit nog steeds geen echte hit gehad in de Benelux. De hoogste notering die The National ooit in de ranglijsten heeft behaald is plaats nummer 16 voor ‘Bloodbuzz Ohio’. The National zal in mei het nieuwe album ‘Trouble Will Find Me’ uitbrengen.

Roskilde heeft al een behoorlijk lijstje namen toegevoegd aan de line-up. Zo spelen o.a. Kraftwerk, Rihanna, Queens Of The Stone Age, Disclosure, Jake Bugg, Sigur Rós en Slipknot op het Deense festival deze zomer. Het festival vindt plaats van 29 Juni t/m 7 Juli. Kaartjes zijn hier te bestellen voor omgerekend ongeveer €240,-.

Roskilde Festival Logo

Roskilde Festival 2024

Locatie
Denemarken
Roskilde, Denemarken
Datum 3-6 juli 2024
Line-up
SZA
Doja Cat
Skrillex
SZA, Doja Cat, Skrillex +64 meer
Tickets Kopen