I hear somebody scream: Prutser!

Dance Valley - We Love It Hard

UDC Events B.V. is de organisator van een drietal festivals, Dance Valley, Beatloverz en Ground Zero. Op 14 mei 2013 werd een opmerkelijke vonnis gepubliceerd met betrekking tot deze grote festivalorganisatie.

Een werknemer heeft een verzoek tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst ingediend. De kantonrechter heeft daarop geoordeeld dat de arbeidsovereenkomst ontbonden dient te worden en UDC Events een schadevergoeding aan de werknemer moet betalen van € 57.456,-. De reden hiervoor is dat voldoende aannemelijk is gemaakt dat de arbeidsongeschiktheid van de werknemer is veroorzaakt door een combinatie van werkdruk en de manier waarop de werknemer is behandeld.

Dit jaar staat op de website van Dance Valley levensgroot de uitspraak: “I hear somebody scream”. Zou dit de gedachte van de werknemer in kwestie zijn? Uit de uitspraak van de rechter blijkt immers dat dit precies is wat er gebeurd op de werkvloer van de organisator. Zo zijn de volgende uitspraken die per e-mail door werkgever zijn gedaan te lezen in het vonnis van de rechter:

WAAR IS GODVERDOMME DAT NIEUWSBERICHT VAN GZ VIP-KAAR­TEN. DIT IS GODVERDEGODVERDOMME AL DEZE OCHTEND GE­MAAKT!!!!!!!!!!!!!!! “

IK BEN ENORM BOOS EN GEFUCKED , PRUTSER.

ER MOET NU OOK ECHT FUCKING ARTWORK KOMEN!!!!!!!!!!

GODVERDOMME!!!!!!!! DIE KANKERFLYER MOET VANDAAG KLAAR EN MORGEN GA JIJ DIT MET HUN DOORSPREKEN KAN HET DAARNA DIRECT GEDRUKT WORDEN. ….

“I hear somebody scream” wordt kennelijk nogal letterlijk genomen op de werkvloer van UDC Events.

Overigens niet geheel onbelangrijk is te lezen in het vonnis dat op basis van de jaarcijfers 2011 het voortbestaan van UDC Events twijfelachtig wordt genoemd. Directeur Brian Bout vertelt echter aan NU.nl “Het was een strategische keuze om deze zaken aan te voeren om er zo gunstig mogelijk uit te komen. We kozen ervoor om mindere cijfers te gebruiken, dat was een strategie. Dat wil niets zeggen over een dreigend faillissement.”

Schreeuwen en een onjuiste voorstelling van zaken geven is kennelijk wat ze bij het festival kunnen. Wij hopen dat het er tijdens de evenementen zelf dit jaar wat gezelliger aan toe gaat. Doe jij daarom maar gewoon lief tegen je feestvrienden, daar kan de organisatie nog wat van leren!