De 10 leukste dagfestivals in augustus 2017

De zomer is in volle gang en dat betekent festivals, festivals en nog meer festivals! Naast de grote meerdaagse festivals zijn er ook genoeg dagfestivals die een bezoekje waard zijn. Wij zetten de 10 leukste dagfestivals in augustus, op volgorde van datum, voor je op een rijtje.

1. Lakedance (12 augustus)


NERVO, Quintine, DubVision en Benny Rodrigues zijn slechts een greep uit de line-up van de tweede editie van Lakedance dit jaar. Na een mooie editie op 20 mei keert Lakedance op 12 augustus opnieuw terug naar Aquabest, een recreatiegebied bij Eindhoven. We hopen op een lekker temperatuurtje met natuurlijk een beetje zon, zodat de cocktails deze editie nog beter zullen smaken!

2. Dance Valley (12 augustus)


Voor liefhebbers van vrijwel alle soorten dansbare muziek biedt Dance Valley ook dit jaar weer het perfecte dagfestival. Met o.a. een house, deephouse, urban en freestyle stage kun je ieder uur lekker gaan op een andere stijl. Met al 22 edities achter de rug belooft ook deze editie op 12 augustus weer een mooie te worden.

3. Blijdorp Festival (12 augustus)


Nee, het is geen festival in Diergaarde Blijdorp, maar het ligt er wel heel dichtbij! Op zaterdag 12 augustus vind je op Blijdorp Festival “een mix van kunst, cultuur, muziek en geluk”, aldus de omschrijving in het Facebook-event. Op maar liefst 9 stages word je verwend met met een goede line-up, die bestaat uit bekende en upcoming underground dj’s. Dit alles, in combinatie met prachtige beeldende kunst en diverse culinaire eetkramen, maakt Blijdorp Festival tot een bijzonder spektakel.

4. Appelsap Fresh Music Festival (12 augustus)


Voor het zestiende jaar op rij brengt Appelsap Fresh Music Festival ons hiphop van wereldklasse, aangevuld met ruige R&B, lekkere elektronische muziek en frisse Nederlandse talenten. Dit jaar komen onder andere Lil Wayne, Young M.A, Dave, Fresku en Kempi op 12 augustus naar Amsterdam. Naast een dag vol hele lekkere muziek krijg je hier ook een dag met waanzinnig eten voor terug. Op het festival vind je namelijk een ruim aanbod aan stands met internationale gerechten. Best of both worlds dus.

5. STRAF_WERK Festival (19 augustus)


Mooie line-up, check. Fantastische locatie, check. Mooi weer, dat is nog even afwachten. Een ding staat er wel vast: STRAF_WERK Festival wordt ook dit jaar weer een topdag vol lekkere techno-deuntjes. Dit alles vindt plaats op 19 augustus bij Blijburg aan zee. Vorig jaar vond het festival voor het eerst plaats op deze locatie en het is een blijver, zie in het filmpje zelf waarom.

6. Strandfestival ZAND (19 augustus)


Zoals de naam al doet vermoeden is dit festival een echt strandfeestje, waarbij zowel het podium als het publiek met de voeten in het zand staan. Voor liefhebbers van Nederlandse bands en Nederlandstalige muziek is Strandfestival ZAND op 19 augustus de place to be. De line-up bestaat namelijk volledig uit bands van eigen bodem. Dat wordt meezingen!

7. Dutch Valley (19 augustus)


Dat muziek van eigen bodem nog steeds populair is bewijst Dutch Valley al sinds 2011. Op 19 augustus vindt de zesde editie van dit festival plaats, met opnieuw een line-up vol Nederlandse muzikanten. Voor enkel smartlappen hoef je niet bang te zijn, want ook artiesten als Mr. Polska, Adje, Typhoon en Sevn Alias zijn op het festival aanwezig.

8. Encore Festival (19 augustus)


Zin om los te gaan op de beste hiphop- en R&B-muziek van acts en dj’s uit binnen- en buitenland? Dan is ENCORE Festival op 19 augustus het festival voor jou. Na drie uitverkochte edities keert ENCORE terug naar de NDSM-werf in Amsterdam en met o.a. Migos, Tory Lanez, Jonna Fraser en Russ belooft het een mooie feestdag te worden.

9. LatinVillage Festival (20 augustus)


Op 20 augustus gooien we massaal de heupen los op LatinVillage Festival. Op meer dan 11 stages kan er gedanst worden op o.a. Salsa, Latinhouse, Moombaton en zijn er diverse live-optredens. Voor wie van ritmisch schudden houdt is dit hét festival van het jaar, want in het recreatiegebied Spaarnwoude zal het er zeker niet rustig aan toe gaan.

10. VOLTT Loves Summer (26 augustus)


Rauwe materialen, kranen, water, uitzicht over het IJ en goede techno: dat is VOLLT Loves Summer. Het festival vindt na elf mooie edities dit jaar voor de twaalfde keer plaats en wel op 26 augustus. Drie jaar lang moest er worden uitgeweken naar een ander terrein, maar dit jaar is VOLLT Loves Summer terug op De Helling op de NDSM-werf in Amsterdam. Naast de lekkere muziek brengt VOLLT een unieke sfeer met zich mee waar je absoluut bij wil zijn!