Advertisement

Lowlands presenteert eerste literatuurnamen

Lowlands Programma 2014
Lowlands Programma 2014

Ook dit jaar heeft Lowlands meer dan alleen muziek. Vandaag verscheen onderstaand persbericht met de eerste literatuurnamen die op Lowlands 2013 te zien zijn.

De Titty Twister, de meest gevaarlijke tent in de polder, staat ook dit jaar weer op het festivalterrein! Dacht je nog steeds dat je hier alleen terecht kunt voor erotische dansjes en vuige muziek? WRONG! Overdag word je hier namelijk getrakteerd op literaire hoogstandjes van zowel Nederlandse als buitenlandse woordkunstenaars. Literatuur saai? Nope, en zéker niet in de Titty Twister!

Zo zijn de Achievers erbij, een wild jongehondencircus van schrijvers, rappers, dichters en ander cultureel ongedierte dat de literatuur met veel swag uit het suffe bibliotheek- en leesclubcircuit trekt. Met o.a. Johan Fretz, Özcan Akyol en Stella Bergsma.

Jan van Mersbergen, Mensje van Keulen en Daan Heerma van Voss laten hun lievelingsacteur een stukje uit hun meest recente roman voordragen, zodat verhaal en tekst een nieuw leven gaan leiden. Acteur Leest Auteur: een simpel, en toch geniaal idee!

De wonderen zijn de wereld nog niet uit: 2 Unlimited is terug! Ray Slijngaard komt op Lowlands voorlezen uit zijn nu al roemruchte autobiografie over de wilde jaren van 2 Unlimited.

Speciaal voor alle thrillseekers presenteren we een bloedstollende editie van Lamoer, de Lowlandsversie van Amsterdams leukste literatuuravond, met Hanna Bervoets, Arjen Lubach en Ionica Smeets.

Hey, psst, trouwen? Op Lowlands, voor één dag? Kan! Met je grote liefde, je beste vriend(in), een totale vreemde of zélfs met dichteres Hagar Peeters! Tijdens de bruiloft bij WED ’N WALK krijg je een persoonlijk, handgeschreven liefdesgedicht van een der wedding poets. Hoe meedoen? Er komt nog een oproep op de Lowlands-site!

In De Magie van het Woord ontvlammen de kaarsen spontaan en gaan de tafels dansen! Want Ingmar Heytze en Alexis de Roode spreken, rapper Unorthadox + band spelen en magician Ramana begoochelt je zinnen met zijn poëtische kunsten. De dienst wordt geleid door de onvervangbare Frank Starik.

Lekkere Wijven, Lelijke Gasten; drie schrijverskoppels die op Lowlands een literaire paringsdans doen! Wie wint wie voor zich? En wie gaat er alleen naar huis? Met o.a. Jim Glerum, Stephan ter Borg en Olga Kortz.

Samen brengen Jourbert Pignon en Matthijs Leeuwis ‘Waar Beren Drinken’, het verhaal van twee oude vrienden die elkaar jaren niet hebben en samen een kinderfeestje bezoeken. Met een heftig drama tot gevolg!

Vrouwkje Tuinman, wie kent haar niet? No really, als vaste Lowlandsprik heeft de Utrechtse schrijver, dichter en muziekjournalist haar festivalstrepen wel verdiend. Logisch dus dat ze uit haar nieuwe roman ‘De Rouwclub’ komt voorlezen. We like!

En dit is pas het begin! Meer literatuurnamen volgen spoedig…

Kijk op de website voor meer informatie
Alle bevestigingen en geruchten zijn op deze pagina verzameld

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.